EXCLUSIV! Avocat din Baroul Timis, achitat intr-un dosar de inselaciune “incropit” de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Pretentiile civile in valoare de 550 lei, respinse

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a suferit o grea infrangere in dosarul ultramediatizat in care Adrian Gociu (foto), avocat in Baroul Timis, a fost trimis in judecata pentru inselaciune in forma continuata.


Conform rechizitoriului intocmit de procurorul Ghimis Roates Adrian, tanarul avocat – fost candidat independent la alegerile pentru Camera Deputatilor, in 2012 – a fost acuzat ca “a depus in trei  dosare inregistrate pe rolul instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Timisoara mai multe chitante ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja solutionate, cu scopul de a induce in eroare  instanta cu privire la achitarea taxelor de timbru”. S-au invocat 3 acte materiale, din care unul in forma consumata si doua in forma tentativei.

La vremea respectiva, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 550 lei, reprezentand procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1000 lei, care ar fi trebuit sa se faca venit la bugetul local.

“Am cumparat niste chitante care atestau plata unor taxe de timbru. Domnul procuror Ghimes nu mi-a dat nicio sansa, am fost vinovat de la inceput”, a declarat Adrian Gociu in momentul in care a fost trimis in judecata, acuzand faptul ca cineva a vrut sa-i faca rau si a reusit.

Desi, in iunie 2016, judecatorul de camera preliminara a constatat legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 999/P/2014 din 03.05.2016 emis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, in sedinta din 23.01.2017, Curtea de Apel a pronuntat o sentinta de achitare, totodata respingand si pretentiile civile.

Judecatorii au constatat ca “fapta nu este prevazuta de legea penală ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a atacat solutia de achitare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La data de 23.10.2017, judecatorii de la Inalta Curte au respins apelul procurorilor, considerandu-l ca nefondat. (G.I.)

2 thoughts on “EXCLUSIV! Avocat din Baroul Timis, achitat intr-un dosar de inselaciune “incropit” de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Pretentiile civile in valoare de 550 lei, respinse

  1. Asta numiti voi exclusiv? Cunosc foarte bine cazul. Este pur si simplu un caz nefericit ( dar des intalnita la noi ) cand i se baga bete in roata unui instrument independent al justitiei, precum acestui avocat. A fost anchetata de masinaria corupta a statului, pana la urma, dreptatea a invins. Bravo!

Leave a Reply