EXPLOZIV! Procurorul Lucian Papici nu si-a spionat sotia cu softuri ilegale montate in telefon. DNA a clasat acuzatiile care au stat la baza alungarii procurorului timisorean din DNA

Dosarul penal care a stat la baza alungarii procurorului Lucian Papici din structura centrala a DNA, unde a detinut functii importante in lupta anticoruptie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a fost clasat.


Fostii colegi ai magistratului timisorean, care au instrumentat dosarul in care acesta  a fost acuzat ca si-ar fi urmarit sotia cu ajutorul unui soft spion, au stabilit ca, de fapt, fapta nu exista si, in consecinta, si-au intemeiat clasarea pe art. 12, al. 1, din Codul de procedura penala.

Paradoxal, redeschiderea urmaririi penale in dosarul 2/D/P/2010, al DIICOT Hunedoara, care fusese solutionat, deja, cu rezolutia de neincepere a urmaririi penale, a fost dispusa, in 2015, de catre Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, care, probabil a facut jocurile sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si i-a oferit un pretext pentru a scapa de procurorul incomod.

Anterior, la solicitarea aceluiasi Tiberiu Nitu, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Lucian Papici poate fi urmarit penal pentru comiterea infractiunilor de violare a secretului corespondentei si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, dupa ce ar fi primit de la o firma care producea si comercializa softuri spion un dispozitiv pe care acesta l-ar fi plantat in telefonul sotiei pentru a o spiona.

Un mic santaj, am putea spune, pentru ca procurorul timisorean sa nu se opuna transferului la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. De precizat ca, in cazul in care ar fi fost trimis in judecata si gasit vinovat, Papici risca pana la 3 ani de inchisoare.

Desi clasarea in acest dosar, dupa cum reiese dintr-un raspuns al DNA pentru portalul Luju, a fost dispusa inca din 13 aprilie 2017, Lucian Papici continua sa-si desfasoare activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, desi ar fi fost firesc sa fie repus in drepturile profesionale anterioare. Probabil acest lucru se va intampla dupa revocarea Laurea Codruta Kovesi de la conducerea DNA si revenirea pe functie a lui Daniel Morar…  (G.I.)

Leave a Reply