EXPLOZIV! Interlop fioros din Timisoara, arestat preventiv la Bucuresti sub acuzatia ca a talharit o familie de 500 de lei si un catel

Unul dintre interlopii duri ai Timisoarei, cercetat de procurorii DIICOT in dosarul spargatorilor de lux din vestul tarii, a ajuns in Arestul Central al Politiei Capitalei, sub acuzatia de talharie calificata.


Travis Plesan, 43 de ani, zis si Rumburak (foto), a fost capturat de politistii de la Operatiuni Speciale, vineri seara, pe soseaua de centura a municipiului Craiova, in timp ce se indrepta spre Timisoara, la volanul unui BMW.

Infractorul a fost dat in urmarire inca din prima zi dupa Paste, din 10 aprilie, imediat dupa ce un barbat a reclamat la Sectia 14 Politie ca, in timp ce se afla la domiciliu, un individ necunoscut a patruns in apartamentul sau, dupa miezul noptii, si, sub amenintarea cutitului, l-a deposedat pe el si pe prietena sa de o suma de bani si de un caine de rasa.

Este vorba despre 500 de lei si un catel de companie din rasa Yorkshire Terrier, pe care talharul spera sa obtina o rascumparare de cateva mii de euro. 

O informatie primita de anchetatori s-a dovedit a fi decisiva pentru capturarea suspectului, iar dupa incatusare oamenii legii au reusit sa-l identifice rapid, in conditiile in care victimele sale il cunosteau din vedere, odata ce fusesera amenintate cu cutitul in propria casa.

“In urma investigatiilor desfasurate, a fost identificat un barbat de 43 de ani, cunoscut cu preocupari de natura infractionala (atat in tara, cat si in strainatate), banuit de savarsirea faptei reclamate. La data de 13.04.2018, in jurul orei 21, politistii l-au depistat pe barbat in trafic, pe raza judetului Dolj, acesta fiind condus la sediul Sectiei 14 Politie pentru audieri”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Paradoxal, desi este considerat un infractor foarte periculos, fiind unul dintre locotenentii de baza ai liderului lumii interlope Sorin Udrea, condamnat la aproape 7 ani de inchisoare, Travis Plesan se bucura de o inexplicabila toleranta din partea politistilor si judecatorilor din Timisoara.

Cum altfel s-ar putea interpreta faptul ca, dupa ce a agresat un politist, in 2 aprilie 2014, a fost condamnat doar la 1 an si o luna de inchisoare. Desi ultrajul la politistii aflati in timpul serviciului se pedepseste cu pana la 6 ani de inchisoare, procurorii nu au gasit de cuviinta sa atace sentinta simbolica, astfel ca individul a fost eliberat conditionat doar dupa cateva luni, fixandu-i-se un termen de supraveghere tot simbolic, respectiv pana in februarie 2016.

In iunie 2015 a fost implicat intr-o rafuiala interlopa chiar in fata magazinului Bega, in plin centrul orasului, alaturi de Ciprian Gavrila, un alt membru al gruparii Udrea, insa nu s-a observat ca puscariasul tocmai incalcase termenii eliberarii conditionate si trebuia reincarcerat.

Mai mult, desi a fost vizat pentru a fi retinut in dosarul spargatorilor de lux, in momentul descinderii politistilor era disparut de la domiciliu. Conform acuzatiilor procurorilor, fusese avertizat chiar de “cartite” din cadrul politiei, insa sifonarii cu epoleti nu au fost identificati nici pana in prezent. O perioada, inspectorul sef de atunci, comisarul sef Nicolae Boia, a fost preocupat de aflarea sifonarului, insa la scurt timp a trebuit sa se lase pagubas, in conditiile in care a fost demis/inlocuit de la comanda IPJ Timis.

In august 2017, Travis Plesan a revenit din strainatate, probabil Italia, si s-a predat politistilor de frontiera. A fost aruncat dupa gratii, insa, dupa cum s-a dovedit ulterior, judecatorii au facut tot posibilul pentru a-l pune in libertate.

In 10.11.2017, Tribunalul Timis a constatat “nulitatea” propunerii de prelungire a arestului la domiciliu venita din partea procurorilor DIICOT Timisoara, revocand masura preventiva, iar in 13.11.2017, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au respins ca nefondata contestatia procurorilor DIICOT. Iata ca, numai dupa numai cateva luni, infractorul tolerat la Timisoara a dat lovitura intr-o locuinta din Bucuresti, intr-un dosar care va ramane cu eticheta ironica de jaful anului, de unde a plecat cu 500 de lei si un catel “ostatec” pentru o eventuala rascumparare. (V.E.)

Leave a Reply