Scandal imens la derby-ul dintre UTA si Poli! Echipa din Timisoara s-a retras de pe teren in minutul 60, in semn de protest fata de blocarea ultrasilor la portile stadionului

Partida dintre UTA Arad si ASU Poli Timisoara a fost suspendata, iar rezultatul se va decide la “masa verde”, dupa ce jucatorii formatiei banatene au iesit de pe teren in minutul 61, in semn de solidaritate cu suporterii lor.


Ultrasii nu au fost lasati sa intre pe stadion si au fost tinuti intr-un tarc, flancati de jandarmi, deoarece ar fi avut bilete false si erau mult mai numerosi fata de cat ar fi trebuit sa fie prezenti, numar stabilit ptintr-un protocol semnat de cele doua cluburi.

In minutul 58, timisorenii au mers la marginea terenului, iar unul dintre oficialii echipei a discutat la telefon, cum avea sa se afla mai tarziu, cu persoane din conducerea Universitatii Politehnice din Timisoara. Dupa cateva minute de parlamentari, banatenii au decis sa intre la vestiare, iar “centralul” Florin Mazilu a fluierat finalul meciului.

Managerul sportiv al gurparii banatene, Marius Cociu, a explicat motivul pentru care jucatorii lui ASU Poli Timisoara au ales sa abandoneze partida cu UTA. “O decizie grea, dar una care arata cat de mult ne respectam suporterii si cat de mult inseamna pentru noi fanii”, a spus oficialul lui Poli Timisoara.

Concret, la partida de pe arena ”Otto Greffner” din Siria, ar trebui sa asiste, conform protocolului, 70 de fani ai Timisoarei. Totusi, suporterii de pe Bega si-au cumparat bilete, individual, in toate zonele stadionului, si s-au deplasat la stadion in numar de 350. Jandarmii au blocat caile de acces de langa stadion si si-au indeplinit misiunea de a nu le permite accesul in tribune.

Pentru a nu risca incaierarea celor doua galerii, organizatorii au decis sa permita accesul pe arena doar unui numar de 70 de fani de la Timisoara, asa cum stabilea protocolul. Insa chiar fanii UTA-ei au sarit in ajutorul marilor rivali, facand un apel la normalitate si solicitand oficialilor clubului aradean sa rezolve situatia. In conditiile in care organizatorii au mentinut refuzul de a deschide portile, fanii echipei UTA au ramas in afara stadionului si au scandat minute in sir “Libertate pentru suporteri”, sau “UTA Arad, UTA Arad, UTA Arad”.

De altfel, membrii Suporter Club UTA au anuntat, inca de ieri, ca nu sunt de acord cu decizia clubului, pe care au catalogat-o ca pe un abuz. „Suporter Club UTA si membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului in stadion a doar 70 de suporteri timisoreni, daca numarul celor care detin bilete valabile este mai mare. Atragem atentia ca din punct de vedere legal nu se poate opri accesul in stadion al suporterilor neinterzisi prin lege, care au bilet sau abonament valabile, daca nu domiciliaza pe raza judetului unde se joacă meciul”, se mentioneaza in comunicat. (Carla Radulescu)

 

Leave a Reply