Persiflarea iubitei lui Liviu Dragnea, amendata cu 16.000 de lei! “Se creeaza o atmosfera umilitoare la adresa femeilor membre PSD”, a decis Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor din data de 25.04.2018, a decis o sanctiune fara precedent, ca reactie la un text publicistic de tip pamflet, care trateaza un subiect din viata politica.


Astfel, firma care administreaza portalul timesnewroman.ro, jurnalistul care a scris articolul reclamat si editorul textului vor fi nevoiti sa achite trei amenzi in valoare totala  de 16.000 de lei si sa publice hotararea de sanctionare in doua cotidiene nationale, ca urmare a jignirii femeilor din PSD.

”Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltata de PSD-isti, …’’, prin care se creeaza o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. si art 15. din O.G. 137/2000, republicata.

S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administreaza publicatia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul sef si 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL si obligatia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotararii in speta (pentru o perioada de 30 de zile) precum si in doua cotidiene nationale.

Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi a celor prezenti (8), cu exceptia amenzii privind administratorul societatii comerciale (doua voturi impotriva).”, se arata in hotararea CNCD. (V.E.)

Leave a Reply