Timisoreanul Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, indeamna romanii sa iasa in strada. “Un neam care behaie si nu pune mana pe bata, nu schimba nimic!”, este declaratia apoteotica a artistului

Liderul trupei Phoenix, timisoreanul Nicu Covaci a ramas una dintre vocile extrem de critice la adresa Romaniei si a romanilor. Un campion al libertatii de exprimare ale carui “invataturi” sunt reluate, ca un motto, ori de cate ori lumea este chemata in strada pentru a protesta impotriva clasei politice.


Exact ca in aceste zile, cand se pregatesc mitinguri pentru debarcarea Vioricai Dancila din fruntea Guvernului, dupa ce presedintele tarii a declarat ca doamna din Videle nu face fata acestei inalte demnitati publice.

Asadar, ultima oara cand a fost invitat la emisiunea “Jocuri de putere”, in urma cu cateva luni, artistul banatean nu s-a ferit sa spuna, cu revolta ce-l caracterizeaza, ca romanii au nevoie de intarirea coloanei vertebrale si ca lucrul cel mai de pret pe care l-a pierdut tara noastra este omenia. Recuperarea acestor valori este ceea ce-si propune si trupa Phoenix, cu ajutorul mesajelor pe care le transmite prin muzica.

„Ne-am intors acasa zicand ca e datoria noastra sa ducem steagul mai departe, sa incurajam lumea si chiar speram ca s-a schimbat ceva si va fi bine si frumos. Sunt deceptionat, trebuie sa spun, poate ca gresesc, nu a reusit nimeni sa ma convinga ca ne merge mai bine. Incercam sa punem lucrurile la cale si sa intarim sira spinarii la romani. Un neam care behaie si nu pune mana pe bata nu schimba nimic”, a spus Nicu Covaci la emisiunea „Jocuri de Putere”

Liderul legendarei trupe Phoenix a spus, cu mahnire in suflet, ca la revenirea in tara a gasit o societate in care fiecare calca in picioare pe fiecare.

„Ce a pierdut Romania cel mai scump lucru e omenia – o putem recastiga? – sunt convins. Dar pentru asta trebuie educatie. Parintii au obligatia sa isi educe copiii. Fiecare calca in picioare pe fiecare. Divide et impera. E o formula veche care functioneaza”, mai spune liderul Phoenix. Iar previziunile sunt sumbre, a mai aratat Nicu Covaci. Artistul a explicat ca interesele sunt uriaşe, iar cei care secatuiesc tara scapa mult prea usor.

Reamintim ca, pe 15 iunie, adevaratii rockeri isi dau intalnire la Arenele Romane, unde Celelalte cuvinte, Phoenix si alte trupe promit un show ce cu greu va putea fi uitat. (V.E.)

Sursa foto: transilvania24.ro

 

Leave a Reply