Teste poligraf falsificate la cererea procurorilor DNA? Seful Politiei Romane a anunta deschiderea unui dosar penal pe numele unui psiholog de la detectorul de minciuni

Seful Politiei Romane a anuntat, sambata, deschiderea unui dosar penal in care este vizat psihologul care au efectuat testele poligraf la IPJ Buzau, in perioada 2014-2017, dupa ce controlul dispus de ministrul de Interne a scos la iveala faptul ca o serie de rezultate nu au avut legatura cu diagrama starilor emotionale ale persoanelor examinate.


Aflat intr-o vizita la Constanta, chestorul principal Catalin Ionita a declarat ca toate concluziile verificarilor efectuate sub coordonarea specialistilor Directiei Control Intern si a Institutului National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, vor fi trimise catre Parchetul General.

Acest scandal a pornit de la afirmatiile deputatului PSD Andreea Cosma şi a fratelui acesteia, care au reclamat faptul ca la IPJ Buzau se faceau teste cu dedicatie, ca martorii falsi ai procurorilor de elita de la DNA Prahova erau trimisi special acolo si că testele cu poligraful ar fi fost falsificate.

La vremea respectiva, referindu-se la aceste acuzatii, inspectorul sef al IPJ Buzau, Virgil Pantazi, spunea ca exista practica de a se face astfel de teste in alt judet si ca nu au existat contestatii vizand activitatea psihologului care opereaza poligraful de la Buzau.

„S-a deschis un dosar penal. Noi vom fi la dispozitia organelor de ancheta cu aceste verificari”, a spus si ministrul de Interne, Carmen Dan.

Potrivit statisticilor, in perioada 2014-2017, la IPJ Buzau au fost facute 91 de testari cu aparatul poligraf, insa niciun rezultat nu a fost contestat.

Seful Politiei Romane se afla la Mamaia, alaturi de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, unde cei doi oficiali au mers sa inspecteze stadiul pregatirilor pentru minivacanta de 1 Mai. (V.E.)

Leave a Reply