Cazul unui politist atacat cu o foarfeca, un nou prilej pentru sindicalistii din MAI de a cere modificarea regulilor privind uzul de arma

Un agent de politie a fost la un pas sa fie injunghiat cu o foarfeca, in noaptea de vineri spre sambata, in timp ce incerca sa imobilizeze un barbat extrem de agresiv, care-si ameninta familia cu moartea.


De asemenea, colegul sau de echipaj a fost muscat de brat, in momentul in care a incercat sa intervina pentru a-i pune catusele scandalagiului.

Totul s-a intamplat la Isalnita, in judetul Dolj, iar suspectul este un infractor in varsta de 28 de ani, care a fost eliberat in urma cu cateva zile, dupa ce a ispasit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare pentru furt.  

In cele din urma, individul agresiv a fost imobilizat si transportat la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, unde va sta internat pana la finalizarea anchetei. Cazul este acum in atentia procurorilor.

„Conducerea IPJ a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, unitate competenta pentru cercetarea infractiunii de ultraj”, a declarat Mihaela Gird, purtator de cuvant IPJ Dolj.

Sindicalistii din politie spun ca oamenii legii sunt expusi, in mod frecvent, unor asemenea atacuri, care le pun in pericol integritatea fizica si chiar viata.

„De un an de zile, doamna ministru ne minte ca o sa ne intareasca autoritatea, ca o sa schimbe uzul de arma, ca o sa mareasca pedepsele pentru ultraj si nu se intampla nimic”, a protestat presedinte Sindicatul Politistilor Dolj, Elvis Macesanu.

Anul trecut, in Romania, au fost inregistrare aproximativ 300 de cazuri de ultraj. (V.E.)

Leave a Reply