EXCLUSIV! Un politist din Timis nu si-a platit taxele si impozitele locale de peste 12 ani. VIDEO cum isi plimba oile prin centrul satului, sfidand interdictiile decise de primarie

Inversunarea cu care se razboiesc primarul comunei Banloc, din Timis, cu seful postului de politie din localitate, agentul sef principal Florin Ciontea, a intrat intr-o etapa noua, dupa ce edilul banatean a descoperit ca omul legii nu si-a mai platit impozitele si taxele datorate bugetului local din anul 2005.


Mai mult, conform actelor aflate in arhiva primariei, politistul ar fi devenit proprietarul imobilului din satul Ofsenita, nr. 195, in baza unui contract de vanzare-cumparare incheiat cu incalcarea Legii 112/1995.

Mai exact, la aparitia legii privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatie de locuinte, in noiembrie 1995, Florin Ciontea nu era chiriasul primariei, pentru se putea prevala de articolul care-i permitea cumpararea casei.

“Chiriasii titulari de contract ai apartamentelor ce nu se restituie in natura fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora pot opta, dupa expirarea termenului prevazut la art. 14, pentru cumpararea acestor apartamente cu plata integrala sau in rate a pretului”, se stipuleaza in articolul 9 din Legea 112, articol invocat si in contractul de vanzare-cumpare incheiat intre Primaria Banloc si Florin Ciontea, desi politistul a devenit chirias doar din data de 31.07.1996 (contract nr. 451).

De altfel, bunele relatii avute cu fostul primar al localitatii, Cornel Tota, i-au permis politistului sa obtina casa in care locuieste si in prezent in doar sase zile: cererea fost formulata in 05.07.1996, iar aprobarea Consiliului Local vine in sedinta din 11.07.1996. Dupa nici un an de la inchirierea casei, in 30.06.1997, intervine contractul de vanzare cumparare nr. 564, prin care Primaria Banloc vinde imobilul din satul Ofsenita, nr. 195, in suprafata de peste 350 mp, camere de locuit plus dependinte, precum si gradina in suprafata de 2.600 mp, la pretul de 25.703.405 lei.

Conform datelor puse la dispozitia Impact Press de catre Primaria Banloc, in urma unei solicitari in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cetateanul Florin Ciontea nu si-a platit impozitul pe cladire din anul 2005, deoarece nu s-a inscris in Cartea Funciara ca propietar, si tot din 2005 nu a platit nici chiria aferenta terenul in suprafata de 4.381 mp aferenta imobilului.

De asemenea, Ciontea Florin apare inregistrat in Registrul Agricol cu 215 capete ovine, iar impozitul datorat bugetului local, in cazul unui septel de peste 50 de animale, este de 25 de lei oaie/anual. Nici acest impozit nu apare ca fiind platit, in schimb, in declaratia de avere a angajatului MAI, apare un venit de 10.000 de lei obtinut de la APIA.

In locul unei atitudini conciliante, cetateanul problema din Banloc, nimeni altul decat seful Postului de Politie din localitate, a refuzat constant invitatiile la Primarie, unde este asteptat pentru rezolvarea problemei.

“Precizam ca din studiul dosarului fiscal si a documentelor detinute de subscrisa, dumneavoastra ati achizitionat ilegal imobilul din localitatea Ofsenita, nr. 195, judetul Timis. Analizand cronologic documentele, precum si cerrerile aflate la dosar, va comunicam ca la data incheierii contractului de vanzare-cumparare nu ati indeplinit conditia ceruta de Legea 112/1995, respectiv nu ati avut calitatea de chirias la data adoptarii legii anterior mentionate, 25.11.1995, dumneavoastra dobandind calitatea de chirias doar la data de 31.07.1996. In ceea ce priveste actele solicitate, v-am rugat a va prezenta la sediul Primariei Banloc, pentru a le confrunta cu cele detinute de subscrisa, in vederea solutionarii amiabile a acestui diferend, insa dumneavoastra preferati a adopta o atitudine recalcitranta”, se mentioneaza in adresa nr. 892/22.02.2018, semnata de primarul Lucian Trifonescu, ca raspuns la cererea politistului de prelungire a contractului de inchiriere a gradinii, din 25.01.2018, in ciuda faptului ca restantele la plata chiriei dateaza inca din anul 2003.

Deocamdata, desi a fost invitat la Primarie pentru a se inregistra cu imobilul pe care-l detine, a plati impozitul pe ultimii cinci ani si a incepe formalitatile privind plata chiriei aferente terenului constructiei (in conditiile in care celelalte obligatii de plata, mai vechi de 5 ani, s-au prescris), Florin Ciontea a refuzat sa dea ochii cu primarul Lucian Trifonescu. In schimb, mai multe sesizari penale cu autor anonim au determinat ofiterii DGA Timis sa vina la sediul Primariei Banloc, de unde au ridicat mai multe documente in original.

“In ultima perioada, toata lumea a constatat schimbari majore in atitudinea sefului de post. Nu mai este vazut consumand alcool, dimpotriva apare ca un sot model, care participa impreuna cu familia la slujbele religioase. A anuntat ca-i va pedepsi exemplar pe toti cei care vor depune marturie sau orice reclamatie impotriva sa. Oamenii din comuna sunt speriati, va fi destul de greu pentru o eventuala echipa de control din partea Politiei Romane sa-i determine sa vorbeasca”, ne-a anuntat primarul Lucian Trifonescu.

O filmare ajunsa in posesia noastra dovedeste faptul ca  abuzurile sefului de post, atitudinea sa discretionara fata de comunitate, nu sunt doar vorbe in vant. Desi la nivelul comunei Banloc s-a decis ca este interzisa traversarea intravilanului localitatii cu turmele de oi, cel surprins in flagrant delict, incalcand regulile impuse de Consiliul Local, este chiar seful de post, care apare conducandu-si sutele de oi, blocand circulatia, chiar prin centrul satului Ofsenita.

In ciuda eforturilor noastre, agentul sef principal Florin Ciontea a refuzat sa ne raspunda la telefon si la mesaje, in schimb transmitandu-ne pe diferite cai ca ne vom vedea in instantele de judecata… (G.I.)

Leave a Reply