INDISCRETIE! Convorbirile avocatului RATT Timisoara si al directorului Ioan Goia din dosarul sponsorizarilor ilegale, interceptate de catre procurori

Supravegherea tehnica a avocatilor din Timisoara pare sa devina o practica uzuala a procurorilor banateni, in ciuda faptului ca legislatia in vigoare limiteaza aceasta masura intruziva, prin care se incalca secretul profesional, doar la cazurile in care exista date ca avocatul savarseste ori pregateste savarsirea unei infractiuni.


Astfel, dupa ce DNA Timisoara a instiintat trei avocati din Baroul Timis ca li s-au ascultat convorbirile timp de sase luni, intr-un dosar de cumparare de influenta, a venit randul procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara sa recunoasca faptul ca au monitorizat video, audio si prin fotografiere activitatea unui alt avocat.

Este vorba despre Tepes Daniel Cosmin, din Baroul Mehedinti, caruia i s-a adus la cunostinta ca, in perioada 2 septembrie 2015 – 1 octombrie 2015, convorbirile si comunicarile efectuate de pe aparatul sau telefonic au fost localizate, interceptate si inregistrate, in legatura cu faptele care fac obiectul dosarului 1000/P/2015.

“La cerere, se asigura ascultarea convorbirilor, comunicarilor sau conversatiilor ori vizionarea imaginilor rezultate din activitatea de supraveghere tehnica”, se mentioneaza in procesul-verbal semnat de procurorul Mihaela Fackelmann.

Instiintarea avocatului s-a facut la aproape trei ani de la momentul in care Judecatoria Timisoara a autorizat masurile de supraveghere tehnica, respectiv in 26.04.2018, cu ocazia finalizarii urmaririi penale in dosarul mentionat mai sus. In perioada respectiva, Tepes Daniel Cosmin a fost aparatorul RATT Timisoara si al directorului Ioan Goia in dosarul sponsorizarilor ilegale in valoare de 102.000 de lei, procurorii efectuand urmarirea penala pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Se pare ca masura interceptarii convorbirilor telefonice, a monitorizarii activitatii avocatului, a fost dispusa la propunerea ofiterului de politie care a lucrat in dosar, nimeni altul decat comisarul sef Cristian Carpineanu, care a mai avut excese in activitatea sa de om al legii. In anul 2006, a fost sesizat parchetul si i s-a aplicat o sanctiune disciplinara de catre superiorii sai, dupa ce a tinut o persoana abuziv in arest, fara mandat, timp de patru zile.

Deocamdata, nu se stie care este rezolutia procurorului in dosarul sponsorizarilor RATT, insa daca pe parcursul activitatii de supraveghere tehnica au fost obtinute informatii care vizeaza raporturile dintre avocat si clientul sau, in speta Ioan Goia, probele obtinute nu pot fi folosite in cadrul niciunui proces penal, urmand a fi distruse, de indata, de catre procuror. (G.I.)

2 thoughts on “INDISCRETIE! Convorbirile avocatului RATT Timisoara si al directorului Ioan Goia din dosarul sponsorizarilor ilegale, interceptate de catre procurori

  1. Și când te gândești ca Tudo, pila lui Stanisoara, i-a dat lui Carpinean solda de merit 6 luni înainte de pensionare ! Oare ce a scris in nota de fundamentare Tudo ? Ce merite deosebite i-a găsit lui Carpinean ! Incredibil….

  2. De ce nu ma mir cand aud din nou de jandarmul-politist Carpinean? Acest individ, pe cand era sef la arestul ipj Tm, ii punea pe arestatii pe care ii transfera la Bucuresti in catuse, sa-i care damigenele cu vin de Recas pentru profesorii de la Academia de politie unde-si sustinea doctoratul….doctorat in ce, mai Carpinene? poate in prostologie…

Leave a Reply