EXPLOZIV! Unul dintre cei mai cautati interlopi din Timisoara, capturat in Italia. Se ascundea sub o identitate falsa si a atras atentia politiei prin stilul de viata extravagant, “vita bella”

Condamnat la inchisoare in dosarul interlopilor care au terorizat Timisoara ani in sir, Cosma Viorel, zis si Vio Blondu, unul dintre locotenentii celebrului Sorin Udrea (foto), a reusit sa fuga din tara, in martie 2016, inainte ca politistii sa puna in executare mandatul emis de judecatori. O evadare aproape normala, in conditiile unor conexiuni in zona autoritatilor publice despre care o sa mai avem ocazia sa vorbim…


A fost dat in urmarire internationala, insa, probabil, s-ar fi bucurat de libertate pana la prescrierea executarii pedepsei, daca, in Italia, tara in care s-a refugiat, nu ar fi atras atentia prin “bella vita”, adica prin stilul de viata luxos, extravagant.

Motivul? Cosma Viorel si-a facut rost de documente false si, atat in cartea de identitate, cat si in permisul de conducere, se numea Eugen Cirstea.

In urma cu cateva zile, mai exact, in 25 aprilie, doi romani au fost arestati in Italia, sub acuzatia de trafic de droguri. Cei doi au fost surprinsi intr-o camera a hotelului Towers, din Quartesolo, langa Vicenza, avand asupra lor nu mai putin de 9 kilograme de marijuana, in valoare de peste 30.000 de euro. Marfa era invelita in celofan si acoperita cu cafea, stratagema utilizata de traficanti pentru a acoperi mirosul puternic al drogurilor.

In urma identificarii, politistii au constatat ca, de fapt, Eugen Cirstea, 41 de ani, somer, cetatean roman, din Timisoara, era, in realitate, Viorel Cosma, cautat de mai bine de doi ani pentru a executa o pedeapsa de 5 ani inchisoare in dosarul interlopilor.

Complicele sau este tot cetatean roman, cu condamnari la activ, respectiv George Buga, 48 de ani, care are sotie si copiii si locuiesc cu totii in Camisano, provincia Cremona, Lombardia. Conform reconstituirii, politiei, Buga tocmai se intorsese din Spania cu incarcatura de droguri, care urma sa ajunga pe piata in Vicenza.

Potrivit ziarului vicenzatoday.it, cei doi romani au intrat in vizorul Politiei Antidrog datorita stilului de viata extravagant, cu masini scumpe si haine de firma, fara ca, oficial, sa practice vreo activitate lucrativa.

Cei doi au fost arestati preventiv, urmand sa raspunda penal pentru trafic de droguri, in timp ce Viorel Cosma va fi cercetat si pentru falsificarea documentelor de identitate.

Este de asteptat ca, la Timisoara, daca reprezinta cu adevarat interesul public, procurorii DIICOT sa se autosesizeze si sa se declanseze o ancheta pentru aflarea imprejurarilor in care interlopul si-a procurat documentele falsificate atat de meserias, cu toate elementele de siguranta, incat a reusit sa pacaleasca autoritatile italiene timp de doi ani. (G.I.)

Leave a Reply