Il toarna Grindeanu pe Dragnea sau nu? Fostul premier audiat din nou de procurorii anticoruptie. “Nu ma tem de DNA, imi fac datoria de cetatean”

Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat, din nou, la sediul DNA pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie. “Am venit in calitate de martor”, s-a grabit presedintele ANCOM sa le spuna jurnalistilor, fara a dezvalui in ce alt dosar i s-a atribuit aceasta calitate.


De altfel, Grindeanu a mai fost audiat la DNA, timp de mai multe ore, in septembrie 2017, iar la iesire a refuzat, din nou, sa spuna ce si despre cine a oferit informatii procurorilor.

“Nu ma tem de DNA. Imi fac datoria de cetatean. Nu vreau si nu pot sa va dau amanunte din acest dosar. Eu cred ca am fost cat se poate de clar, nu am niciun fel de problema, calitatea mea este cea de martor”, a precizat timisoreanul la vremea respectiva, raspunzand jurnalistilor cat se poate de raspicat.

La o scurta trecere in revista a cauzelor aflate in atentia DNA, care au avut tangenta cu activitatea lui Sorin Grindeanu, putem enumera dosarul mafiei imobiliare din Timisoara, in care procurorii investigheaza modul in care au fost retrocedarea a aproape 1000 de imobile din orasul de pe Bega, prejudiciul fiind de peste 40 milioane de euro, dosarul TelDrum si Lacul Belina, in care este vizat presedindele PSD Liviu Dragnea, dosare despre care fostul premier a declarat ca n-a stiut si nu stie absolut nimic, dosarul finantarii ilegale a Poli Timisoara, dosarul in care Sorin Grindeanu a facut o plangere penala pentru abuz in serviciu care al viza pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, dosarul Ordonantei 13, dosarul unei licitatii trucate de la Sala de sport “Olimpia” din Timisoara si altele.

Ramane de vazut in ce dosar a fost citat, marti, 8 mai 2018, fostul premier banatean. (G.I.)

UPDATE! Conform Antena 3, Sorin Grindeanu ar fi dat declaratii in Dosarul Belina, in care fostul vicepremier Sevil Shhaideh este inculpata pentru abuz in serviciu. DNA le acuza pe Sevil Shaiddeh si pe Rovana Plumb, fost ministru al Mediului la vremea respectiva, ca au contribuit la adoptarea nelegala a HG prin care insula Belina a fost transferata din patrimoniul statului in cel al Consiliului Judetean Teleorman. Ulterior, aceasta a fost concesionata firmei TelDrum.

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2018/05/sorin-grindeanu-la-dna-dosarul-belina/

 

Leave a Reply