SOC! Avocat din Baroul Timis cercetat in legatura cu falsificarea unor decizii pronuntate de Curtea de Apel Timisoara. “Voi exercita caile de atac prevazute de legislatia in vigoare “, spune avocatul

Avocatul Laurian Diaconescu, fiul fostului vicepresedinte al Tribunalului Timis, Danut Diaconescu, a ajuns in atentia conducerii Baroului Timis, dupa ce mai multe persoane reprezentate in fata instantelor au sesizat organele de urmarire penala asupra neconcordantelor dintre deciziile judecatorilor si continutul inscrisurilor ce le-au fost prezentate de catre aparatorul ales.


Cu alte cuvinte, justitiabilii au reclamat faptul ca exista suspiciuni de falsificare a unor hotarari judecatoresti.

De altfel, acest caz a intrat in dezbaterea Consiliului Baroului Timis, care a luat decizia de a sesiza Parchetul de pe langa Curtea de Apel.

“Se aproba solicitarea domnului avocat Cornel Cuc pentru efectuarea unei adrese catre Pachetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, pentru a afla stadiul dosarului de urmarire penala, fata de plangerea penala inregistrata de M.T. S.R.L., in vederea solutionarii plangerii depuse impotriva domnului avocat L.D.”, este prima dintre masurile luate de conducerea baroului timisean, in tentativa de a verifica eventualele aspecte penale din activitatea avocatului Laurian Diaconescu, in timp ce a doua hotarare a consilierilor din barou este mult mai drastica.

“Se hotaraste exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Comisiei de Disciplina din cadrul Baroului Timis, insusindu-se referatul intocmit, la plangerea formulata de domnul D.R.V. impotriva domnului avocat L.D.. Se hotaraste sesizarea organului de urmarire penala competent. Se mandateaza pentru redactarea actiunii disciplinare, pentru reprezentarea Baroului Timis in fata Comisiei de Disciplina si, respectiv, pentru redactarea sesizarii catre organul de urmarire penala, domnul avocat Ionut Pasca”, se mai mentioneaza in Hotararea Consiliului Baroului Timis din 24.04.2018.

La solicitarea Impact Press, avocatul Laurian Diaconescu ne-a transmis ca, pana in prezent, nu i-a fost comunicat niciun act procesual.

“Imi voi exprima punctul de vedere scris la solicitarea autoritatilor, urmand sa exercit si caile de atac prevazute de legislatia in vigoare, daca va fi cazul. Momenta, nu mi-a fost comunicat vreun act procesual”, a precizat avocatul.

Reamintim ca, in 2001, de o asemenea acuzatie a fost vizata si avocata Vasii Kolla Claudia, in urma unei reclamatii depuse la Parchet de presedinta de la acea vreme a Judecatoriei Timisoara, Maria Lepadat. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Pompiliu Stanciu si, in cele din urma, desi a fost trimisa in judecata, avocata si-a dovedit nevinovatia. (Gigi Ilas)

Leave a Reply