PLANGERE PENALA! Premierul Viorica Dancila, acuzat de inalta tradare in scandalul relocarii la Ierusalim a ambasadei Romaniei din Israel

Premierul Viorica Dancila risca sa fie suspendat din functie, in cazul in care Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o va pune sub urmarire penala intr-un dosar de inalta tradare.


Conform RTV, liderul PNL, Ludovic Orban a depus o plangere penala pe numele Vioricai Dancila, in contextul scandalului legat de inceperea procedurii de mutare a Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pe aceasta tema, intre Guvernul condus de Viorica Dancila si presedintele tarii, Klaus Iohannis, nu a existat un dialog, in conditiile in care unul dintre actorii constitutionali la o asemenea decizie este Administratia Prezidentiala.

Printre acuzatiile din plangerea penala se regasesc inalta tradare, uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte presedintelui Romaniei in scopul ascunderii savarsirii unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor majore ale statului.

Deocamdata, liderul PNL, aflat in vizita la Iasi, a refuzat sa comenteze informatia, dar nici nu a infirmat-o. De asemenea, Parchetul General nu a confirmat existenta plangerii. Pe retelele de socializare, Viorica Dancila este ironizata, dupa o alta perla specifica: „Orice om ii este teama de o plangere penala!”. (V.E.)

UPDATE! Parchetul General a confirmat, in sfarsit, primirea plangerii penale depusa de Ludovic Orban, insa si-a declinat competenta de solutionare si a trimis-o  la DIICOT. ”S-a dispus trimiterea cauzei, spre competenta solutionare, structurii de parchet competente – DIICOT”, arata Parchetul General.

2 thoughts on “PLANGERE PENALA! Premierul Viorica Dancila, acuzat de inalta tradare in scandalul relocarii la Ierusalim a ambasadei Romaniei din Israel

Leave a Reply