SOC! Judecatoarea care l-a achitat pe medicul timisorean Serban Bradisteanu in dosarul mitei de 4 milioane de euro, urmarita penal pentru luare de mita. Procurorii DNA cer arestarea preventiva

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea DNA de punere in miscare a actiunii penale impotriva judecatoarei Elena Burlan-Puscas, de la Tribunalul Bucuresti, acuzata ca ar fi primit suma de 50.000 de euro de la patru inculpati, pentru a pronunta pedepse de condamnare cu suspendare.


Dosarul a fost inregistrat la DNA in 2016, iar acum, dupa avizul CSM, procurorii cer arestarea preventiva a magistratului.

Potrivit probelor aflate la dosarul cauzei, in contextul judecarii unui dosar penal privind savarsirea unor infractiuni cu violenta, Elena Burlan-Puscas ar fi primit, in perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpatii vizati de cercetarea judecatoreasca, dintre care doi cercetati pentru tentativa de omor calificat, suma totala de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiti de magistrat pentru a dispune fata de cei doi inculpati cercetati pentru tentativa de omor calificat inlocuirea masurii preventive a arestarii cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, lucru care s-a si intamplat in perioada 1 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare data, aceste solutii au fost desfiintate de instanta superioara de control judiciar.

In acelasi context, pentru aceeasi suma de bani, printr-o sentinta din luna februarie 2010, judecatorul Burlan-Puscas Elena a pronuntat pedepse cu suspendarea executarii fata de toti inculpatii din dosarul respectiv.

In faza de apel, in luna decembrie 2010, aceasta sentinta a fost desfiintata in parte, Curtea de Apel Bucuresti pronuntand pedepse cu executare fata de autorii infractiunii de tentativa de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani si sase luni.

Burlan este acelasi magistrat de la Tribunalul Bucuresti care, la data de 2 decembrie 2009, l-a achitat pe medicul Serban Bradisteanu, acuzat de DNA ca ar fi primit o mita record pentru Romania, de 4 milioane de euro.

Aceeasi judecatoare l-a achitat pe medicul Razvan Tranca, acuzat de violarea unei minore. Intr-un final, Tranca a fost condamnat de instanta superioara la 4 ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri, dupa ce a aruncat o tanara de la etajul sase la care locuia medicul. Elena Burlan a considerat la momentul respectiv ca actul sexual a fost liber consimtit de catre cei doi. (V.E.)

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply