Dupa Timisoara si Arad, intr-un alt oras din Banat a izbucnit scandalul gunoaielor! “Ne gandim la rezilierea contractului cu actualul operator de salubritate”, avertizeaza primarul

Angajatii operatorului zonal de salubritate de la Sannicolau Mare, castigator al licitatiei organizate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, au declansat greva spontana pentru neplata salariilor si, din dimineata zilei de 18 mai 2018, refuza sa mai colecteze deseurile.


Conform unui comunicat dat publicitatii de primarul Danut Groza, nu este pentru prima data cand apar intarzieri in colectarea deseurilor, iar situatia se agraveaza, desi operatorul zonal a primit tot sprijinul Primariei si toata intelegerea populatiei.

La inceputul anului 2018, noul operator s-a prezentat la Sannicolau fara utilajele necesare, fara pubele si fara sediu. Din dorinta de a proteja locuitorii si de a pastra curatenia in oras, Primaria a pus la dispozitia operatorului, in vederea inchirierii, masinile si echipamentele aflate in dotarea GOSAN, posibilitatea de a prelua angajatii si chiar o varianta de sediu. Cu toate acestea, operatorul zonal pur si simplu nu respecta conditiile contractuale si se dovedeste a fi incapabil sa asigure serviciile pentru care este platit.

„Este inacceptabil ce se intampla la Sannicolau. Si noi la Primarie si oamenii care stau cu gunoiul neridicat desi platesc serviciul de salubritate, ne intrebam cum este posibil sa castigi o licitatie, sa ai curaj sa semnezi un contract de livrare a unui serviciu si tu ca firma sa nu ai utilaje, sa nu ai bani de sediu sau sa iti platesti angajatii. Felul in care se comporta acest operator este o insulta la adresa tuturor, la adresa eforturilor noaste de a a pastra curatenia in oras, nu in ultimul rand este o amenintare la adresa sanatatii sanmiclausenilor. Vom continua sa sesizam toate institutiile care pot sanctiona acest operator. Am sesizat Consiliul Judetean, am sesizat ADID-ul, vom face toate plangerile scrise posibile, pana la Ministerul Mediului, astfel incat operatorul sa fie sanctionat in cel mai dur mod posibil” a declarat Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare.

De-a lungul anilor, cat timp serviciul de salubritate a fost asigurat de GOSAN, societate aflata sub coordonarea Consiliului Local Sannicolau Mare, s-a respectat fara abatere programul de colectare al deseurilor si nu au fost inregistrate plangeri din partea cetatenilor. Problemele au aparut cand s-a schimbat operatorul de salubritate, GOSAN neputand participa la licitatie din cauza cerintelor impuse prin caietul de sarcini.

„Suntem dezamagiti de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis deoarece noi am anticipat problemele actuale si am atras atentia in repetate randuri. Ne gandim chiar la o solicitare de reziliere a contractului cu actualul operator de salubritate” a mai adaugat Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare. (Mara Ion)

 

Leave a Reply