Un comisar din Timisoara s-ar putea “trezi” cu functia de ambasador ONU pentru drepturile omului!

Dezamagit de politica si de jocurile de culise care l-au trimis la periferia listelor electorale exact in momentul in care se pregatea intens pentru preluarea unei primarii de langa capitala Banatului, fostul sef al Registrului Auto Roman Timis, Dorin Candea, s-a hotarat sa renunte la toate carnetele de partid si sa se dedice, providential, apararii drepturilor omului..


Sigur, nu e vorba despre apararea drepturilor omului simplu, din popor, vanat o data la patru ani de politicienii avizi de voturi, ci de omul mai complex, rafinat, cu haine de firma, care-si plateste din timp darile catre anumite organizatii non profit sau fundatii, in schimbul unor parghii de imagine care sa-i confere o vizibilitate cat mai mare la public. In acest context, fostul consilier judetean a acceptat provocarea lansata in directia sa de Teodor Ratiu, presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania, si a preluat functia de prim-vicepresedinte al organizatiei, totodata, fiind de acord si cu avansarea inainte de termen la gradul de comisar DO.

Abia investit cu aceasta mai mult decat onoranta demnitate publica, Dorin Candea s-a apucat de treaba si, doar in cateva zile, a reusit sa creeze filiale OADOR in jumatate din tara, sa anunte Parlamentul si Guvernul ca sunt obligate sa-l consulte la elaborarea si votarea oricarui proiect de lege, dar, mai presus de toate, a inceput demersurile diplomatice pentru ca organizatia sa fie recunoscuta oficial de ONU.

Avand in vedere ca exista precedente clare, in care ONU a recunoscut oficial, spre exemplu, statul Palestina sau foametea din Somalia, nu este exclus ca si demersul fostului sef al RAR Timis sa aiba sorti de izbanda. Acest ipotetic succes mondial ar deschide calea, indubitabil, catre recunoasterea meritelor in aceasta chestiune a fostului politician timisorean, care, ca si in cazul UNICEF – Andreea Marin, s-ar putea trezi cu propunerea tentanta de a prelua titlul de ambasador ONU pentru drepturile omului in aceasta parte de lume. Ceea ce, trebuie sa recunoastem si noi, nu e chiar o misiune usoara…

Leave a Reply