Exclusiv! Sindicatul Politistilor din Timis a declansat puciul impotriva conducerii centrale a SNPPC! “Si-au marit singuri salariile la aproape 2.000 de euro de caciula!”

doinel-malcoci-1

Unul dintre cei mai controversati membri ai Biroului Executiv Central din cadrul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, juristul Dumitru Coarna, a capotat in razboiul de uzura pe care-l purta, de aproape un an, cu liderul Sindicatului Politistilor din Timis, comisarul sef Doinel Malcoci, si a decis sa demisioneze din functia de vicepresedinte. Plecarea sa din structura centrala de conducere a sindicatului politistilor din Romania, care numara peste 55.000 de membri, a fost grabita si de dosarul penal aflat pe rolul uneia dintre sectiile de Politie ale Capitalei, in care Dumitru Coarna, alaturi de alti membri ai BEC, este cercetat pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri.

“La baza acestei anchete penale sta o reclamatie, semnata de mai multi sefi de filiale sindicale din tara, printre care si subsemnatul, in care Dumitru Corna si alti membri ai Biroului Executiv Central sunt acuzati ca si-au marit salariile nejustificat, in urma unei sedinte nestatutare. Nu este posibila majorarea salariului cu aproape 1.000 de euro, adica de la vreo 4.000 de lei, cat avea inainte, la 8.342 de lei, cat incaseaza in prezent! Nicio filiala din tara nu a fost consultata asupra acestei incredibile majorari de salariu, desi aceste indemnizatii de conducere ale membrilor BEC sunt platite din cotizatiile politistilor sindicalisti. Am sarit si am spus ca este un abuz, pentru ca pana si salariile anterioare erau enorme, in conditiile in care un politist castiga 1.500 – 2.000 de lei pe luna! Mai mult, Dumitru Coarna nici nu are ce sa caute in conducerea acestui sindicat, cata vreme este un fost militian pensionar”, ne-a declarat comisarul sef Doinel Malcoci.

De fapt, scandalul mocnit dintre cei doi persista inca din vara anului trecut, cand Dumitru Coarna, alaturi de un alt vicepresedinte al SNPPC, Lucian Petrut, si de secretarul general al organizatiei, Toader Paraschiv, au venit la Timisoara, la alegerile pentru functia de presedinte al Filialei Timis, si au incercat sa “traga sforile” pentru debarcarea lui Doinel Malcoci si alegerea unui lider obedient Bucurestiului.

 

afis1 afis4

“Stiam ca vor veni cu intentia sa ma mazilesca, cum au facut la Oradea, Tg. Mures si alte inspectorate de politie din tara. Planul lor, care se baza pe acuzatii false de gestionare discretionara a banilor politistilor, a esuat din start, intrucat l-am combatut cu dovezi zdrobitoare si sloganuri acide afisate in sala de sedinte! Colegii politisti si-au dat seama de intentia celor de la Bucuresti si m-au votat masiv. Am avut aproape 500 de voturi din cele 602 valabil exprimate! Cand au vazut ca planul lor a esuat lamentabil, au incercat sa dreaga busuiocul, sa spuna ca, de fapt, conducerea centrala de la Bucuresti apreciaza enorm activitatea mea la conducerea sindicatului politistilor din Timis, ca-s un presedinte extrem de activ, ca ma bat pentru drepturile politistilor… De atunci am declansat puciul latent, am incercat sa arat in permanenta ca unii membri din Biroul Executiv Central, printre care si Coarna, n-au nici o calitate sa reprezinte politistii din tara, ca acele functii sunt adevarate sinecuri prin care se scurg banii din cotizatii. Pana la urma, vicepresedintele Dumitru Coarna a inteles ca trebuie sa se duca acasa si, luni, si-a prezentat demisia din functie”, ne-a mai dezvaluit Doinel Malcoci.

Finalul conflictului cu Coarnal-a determinat sa faca o paralela cu razboiul dus, anii trecuti, cu fostul sef al IPJ Timis, comisarul sef Sandel Palade.

sandel palade

“S-a intamplat ca in cazul razboiului cu fostul inspector sef, Sandel Palade. A incercat sa-mi blocheze candidatura la sindicatul politistilor! Si-a trimis oamenii din Corpul de control pe teren, sa caute orice putea sa ma compromita! N-au gasit nimic si, in final, Palade a fost nevoit sa plece acasa, pensionat pe caz de boala. Acuma, Coarna a incercat acelasi lucru, sa-l doboare pe Malcoci, pentru ca nu-i obedient si nu subordoneaza sindicatul din Timis Bucurestiului. A capotat si a fost nevoit sa demisioneze!”, mai spune Malcoci, mai in gluma, mai in serios.

 

Este posibil ca aceasta decizie sa fi fost favorizata si de unele articole acide din presa centrala, cum a fost cel din Catavencii, unde Coarna este prezentat ca un tip mai util televiziunilor decat politistilor.

“Sunt sindicalistii catodici care se ocupa mai putin de problemele celor pe care-i reprezinta si mai mult de produs rating pentru diverse trusturi media. Se pricep la absolut orice. Au pareri pertinente despre politica, stiu cum merge socialul, ii simpatizeaza pe cei nevoiasi si sunt in stare sa moara de gat cu dusmanul de clasa. Dumitru Coarna, de exemplu, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, este unul dintre acesti priceputi care sterge pe jos cu oricine atenteazăa la banii politistilor. Cam la patru-cinci luni isi aminteste ca politistii n-au primit banii de uniforma, banii de hrana si alte sporuri. Dar nu-l tine mult. Si nici n-are de ce, pentru ca domnia sa nu mai e politist. E pensionar. O pensie mica, de doar 2.000 de lei pe luna, la care nu adauga sporuri. Dar adauga, din cotizatiile platite de politisti, salariul de sindicalist, care ajunge la nici mai mult, nici mai putin decat 8.342 de lei lunar”. 

dumitru coarnaContactat pentru a ne spune motivele care au stat la baza demisiei sale, Dumitru Coarna ne-a declarat ca s-a razgandit.

“A fost doar o discutie, insa am revenit asupra deciziei de a pleca! Intre mine si domnul Malcoci, de la Timis, nu exista nici un conflict! Domnul Malcoci cred ca are un conflict cu sine insusi! Sa fim seriosi! Daca Malcoci a facut ceva pentru sindicatul asta, atunci eu ma duc maine sa ma calugaresc!”, ne-a declarat fostul sau actualul vicepresedinte al SNPPC, vizibil marcat de ideea posibilei sale demisii…

One thought on “Exclusiv! Sindicatul Politistilor din Timis a declansat puciul impotriva conducerii centrale a SNPPC! “Si-au marit singuri salariile la aproape 2.000 de euro de caciula!”

Leave a Reply