Exclusiv! Masonii venerabili din Timis au participat la Conferinta Mondiala a Marilor Loji de la Bucuresti! Vezi lista acestora!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa ce, timp de patru zile, elita masonica mondiala s-a aflat la Bucuresti, unde s-a desfasurat cea de-a XIII-a editie a Conferintei Mondiale a Marilor Loji, in aceste zile, mai exact in perioada 19-24 mai, Ritul York organizeaza Saptamana Masonica Romaneasca, in cadrul careia se inscrie si Conferinta Europeana a Cavalerilor Templieri.


Cea mai mare reuniune masonică organizata vreodata in Europa Centrala de Est si de Sud-Est a transformat Romania, incepanad cu 14 mai, intr-o capitala temporara a masoneriei mondiale, mai cu seama ca Marele Maestru al Marii Loji Nationale, Radu Balanescu, a fost ales in functia de Secretar Executiv al Conferintei Mondiale a Marilor Loji.

Cum era si firesc, la aceste manifestari invaluite de misterul intretinut in jurul Ordinului initiatic-sacramental, cum este considerata masoneria, au fost invitati si venerabilii care conduc lojile masonice din toata tara. Conform listelor aflate in mapa de lucru a SRI, venerabilii din Timis care ar fi trebuit sa fie prezenti la Bucuresti sunt urmatorii:

 

instalarea venerabilului HD2

masoni2

–         Danut Wendel, loja Meridianus, Lugoj

–         Daniel Deac, loja Solidaritatea, Sannicolau Mare

–         Ioan Marius Pantea, loja Pax, Timisoara

–         Harald Ziemmerman, loja Tibiscum

–         Marian Grecu, loja Concordia

–         Aliakbar Bakmayou, loja Eftimie Murgu

–         Iosif Ingrish, loja Echerul si Compasul

–         Sorin Dragoi, loja Banat

–         Adrian caius Albu, loja Helios

–         Claudiau Popovici, loja Phoenix

–         Ianas Vadrariu, loja Egalitatea

–         Lazar Artur Vadrariu, loja Cavalerii Sf. Iosif

De asemenea, printre masonii importanti din Timis care se puteau afla in atentia organizatorilor, pentru a participa la acest event mondial, se numara si Octavian Cretu, Ilie Sarbu, Dan Poenaru, Dorel Gheorghiu, Horia Gligor, Emil Cristescu, Ioan David, Gheorghe Ciobanu si Marcel Mihoc.

 

Radu Balanescu, Mare Maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei

“Chem langa mine pe toti Maestrii Masoni care au patruns temeinic axiomele de mai sus si care, in consecinta, inteleg sa actioneze cu credinta si devotament intru aplicarea acestora. Scopul general catre care vom orienta efortul Marii Loji Nationale din Romania va fi pastrarea filonului ezoteric fara insa a crea o ruptura intre Craft si societate. Masoneria este ancorata in realitatea Romaniei si vibreaza permanent la nevoile societatii. Proiectul nostru, singurul care ne poate da legitimitate si forta in actiune, se numeste simplu: Romania. Nimeni nu va concepe si nu va pune in opera acest proiect in locul nostru”, a facut apel Marele Maestru  al Romaniei, Radu Balanescu, catre membrii masoneriei nationale.

La Conferintei Mondiale a Marilor Loji, desfasurata in perioada 14-18 mai, la Bucuresti, au participat delegatii din Europa, America de Nord si de Sud, Asia si Africa. Ultima reuniune a avut loc în India. Romania a primit dreptul de a organiza acest eveniment în anul 2011, in Columbia, atunci când a castigat in fata Rusiei.
.

 

 

3 thoughts on “Exclusiv! Masonii venerabili din Timis au participat la Conferinta Mondiala a Marilor Loji de la Bucuresti! Vezi lista acestora!

  1. Ghita Ciobanu mason? n-as prea crede ca astia accepta in loje patroni de hoteluri dubioase

  2. un articol documentat, cu o singura exceptie: de ce i-ar urmari sri pe masoni cata vreme pe vremea lui constantinescu un mason mare maestru (mircea gheordunescu) a fost pus adjunct al sri! aici e o chestie pe care n-o inteleg

Leave a Reply