Campionii de la RCM Timișoara s-au reunit cu un ochi la Campionatul Mondial. Cât i-a socat mușcătura lui Suarez. GALERIE FOTO

rugby.reunire (2)Jucătorii de la RCM Timișoara au reluat pregătirile joi după-amiaza, pe arena din Ronaț. La prima sesiune de pregătire de după vacanță, rugbyștii au jucat mult fotbal, iar abia de luni vor intra în pâinea antrenamentelor foarte intense. O parte dintre jucători, dar și antrenorul Danie de Villiers, urmăresc și jocurile de la Campionatul Mondial de fotbal, iar gentlemenii din rugby au fost ușor șocați de gestul lui Luis Suarez, care a șmușcat dintr-un adversar.


Au lipst de la reunire Cornei, Kinikinilau, Umaga, Popîrlan, Căpățână, Țăruș, Conache, Lazăr, Drenceanu și secundul Greinger Heikell. La primul antrenament, rugbyștii au jucat rugby-fotbal și rugby-touch, iar distracția a fost la ea acasă pe terenul arenei ”Gheorghe Rășcanu”. Danie de Villiers îi va pune la muncă mai grea abia de luni. Nu cred că va fi mai greu sau mai ușor decât prima parte a campionatului.  Atunci am încercat mai multe lucruri, am vrut să dăm șanse tuturor jucătorilor. Băieții sunt proaspeți, le-am zis azi-dimineață că avem în fața trei luni foarte importante. Știm ce vrem să obținem și că avem mult de muncă, a precizat tehnicianul sud-african.

Deși primul hop va fi meciul cu constănțenii, programat pentru data de 19 iulie, campionii vor avea șansa să joace și în Europa, dacă FRR ca decide să îi lase anul acesta în preliminariile Challenge Cup, și nu să trimită selecționata Lupilor, ca în anii precedenți. Știu că e un clișeu, deși ne concetrăm pentru meciul cu Constanța, pentru noi ca și club, participarea în Europa este un visi a adăugat antrenorul campionilor.

Pregătire, dar și cu ochii pe Mondialul din Brazilia

Mare parte a echipei se uită și la Jocurile de la Campionatul Mondial din Brazilia. Daniel Carpo spune că Argentina va câștiga, deoarece Messi trebuie să își completeze vitrina de trofee, Calafeteanu e convins că Brazilia va fi campioana, deși a fost plăcut surprins de Columbia, iar antrenorul Danie de Villiers apreciază jocul Olandei, dar și al Belgiei. Totuși, în vestiar nu se lasă cu pariuri.

Și rugbyștii mușcă, dar doar în grămadă

Și galben-albaștrii au aflat de gestul șocant al lui Luis Suarez, care a mușcat pentru a treia oară dintr-un adversar, la propriu. De data aceasta, victima a fost Giorgio Chiellini. Daniel Carpo a povestit că mușcăturile se întâmplă și în rugby, mai ales în urmă cu câteva sezoane. totuși, fanul echipei lui Messi nu ar fi vrut o pedeapsă așa aspra pentru uruguayan. În trecut se întâmpla și la noi, și eram la fel de drastic pedepsiți, cu suspendări, perioade foarte lungi. Dovezile ar fi irefutabile, ca să zic așa, chiar a mușcat. Nu mi-aș dori să fie suspendat foarte mult, poate s-ar învăța minte. E un jucător de valoare și echipa de club va avea nevoie de el, cu siguranță, a spus Carpo.

Iar dacă pentru numărul 8, dovezile de pe umărul lui Chiellini sunt clare, numărul 9, Valentin Calafeteanu a făcut glume pe seama gestul lui Suarez, care a fost suspendat patru luni.A ridicat Chiellini umărul și i-a dat în dinți, el cum are dinții mai proeminenți. Probabil dacă era 1-0 nu mai făcea acest gest. Sper să nu îl suspende pentru că urmează Columbia Urugay în optim, s-a amiuzat mijlocașul la grămadă. Calafeteanu a explicat că se mușcă și la rugby, doar doar în grămezi, mai pe ascuns. Am mai participat la meciuri la care s-au mușcat înaintașii, sau la spontane, la moluri, a povestit jucătorul.

Antrenorul Danie de Villiers a fost uimit de și el de gestul lui Suarez, despre care a spus că e un jucător extraordinar. Ceea ce l-a deranjat cu adevărat pe antrenorul campionilor sunt simulările nerușinate.Am urmărit toate meciurile, e foarte interesant, căci echipele mici fac multe surprize. Totuși, deși iubesc fotbalul, când văd atâtea simulări, mă întreb dacă jucătorilor nu le e puțin rușine, a spus amuzat de Villiers.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”2″ sort_by=”order” order_by=”asc” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”70″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

 

Leave a Reply