Pofta ce a pohtit-o Marian Iancu! Politehnica rămâne afiliată, Mircea Sandu, trădat de Adunarea Generală

iancu.panouAdunarea Generală a FRF i-a îndeplinit două  mari dorințe lui Marian Iancu. În primul rând, SC Politehnica SA a rămas afiliată la FRF, iar marele dușman al fostului patron viola, Mircea Sandu, a primit o palmă după ce membrii adunării nu au votat contractul său de președinte de onoare la FRF, unul foarte bănos pentru fostul șef al fotbalului româncesc.


Politehnica a rămas afiliată la FRF, deși nu mai participă de doi ani în competiții. Situația de la la Adunarea Generală a fost demnă de comediile lui Caragiale. Deoarece lipseau niște documente, federalii au trecut peste punctul 9, unde era vorba despre dezafilierea SC Politehnica Timișoara SA, club aflat în insolvență. După ce avocatul clubului i-a lămurit pe votanți că riscă să fie dați în judecată dacă dezafiliează formația care activa pe Stadion ”Dan Păltinișanu”, adunarea a votat ca clubulu lui Iancu să rămână afiliat la FRF, iar Gheorghe Chivorchian, fostul anagajt al lui Iancu, i-a felicitat pentru vot.

Astfel, s-a dovedit că amenințările lui Iancu de vineri au dat roadele scontate. Totuși, SC Politehnica Timișoara SA nu a fost reprezentată nici de administratorul judiciar, nici de cel statutar. Cel judiciar a lipsit, pentru ca în caz că s-ar fi votat dezafilierea, să fie un gest de protest, iar Iancu nu a fost prezent deoarece era încă persona non-grata, ca pe vreme alui Mircea Sandu.

Eu sunt încă persoana non-grata, dar cum s-a votat schimbarea de statut, va dispărea termenul de persona non-grata, și voi putea lua parte la acțiunile FRF, a declarat Marian Iancu.

În aceste condiții, Iancu își pregătește revenirea din vara viitoare, chiar pe ”Dan Păltinișanu”, motiv pentru ca susține că nu mai vrea să le permită celor de la ACS Poli să folosească numele de ”Poli”, fapt pe care l-a mai declarat anterior. Dacă totul merge bine, vom reveni în fotbal din sezonul 2015-2016, în Liga a II-a, cu drept de promovare. Echipa de seniori și cele de juniori ne-au fost scoase abuziv din competiție după ce am obținut dreptul de promovare din Liga a II-a, a spus fostul patronu din fotbalul bănățean.

Firește, Iancu a salutat decizia Adunării Generale de a nu vota contractul lui Mircea Sandu ca președinte de onoare al FRF. Este un semn că lucrurile se schimbă sub noua conducere, a precizat Iancu, care și-a văzut marele dușman învins. Mircea Sandu a declarat public că se va adresa instanțelor, însă până atunci, Iancu poate bifa o victorie, cel puțin temporară, împotriva celui pe care l-a numit ”cancerul fotbalului româncesc”.

foto: www.fanatik.ro

Leave a Reply