Stadionul ”Dan Păltinișanu” se modernizează în ritmul melcului. O lucrare importantă promisă pentru vara aceasta a fost uitată în ”sertar”

stadion.dan.paltinisanuDacă altă orașe din țară se pot lăuda cu stadioane moderne sau cu proiecte ferme că astfel de arene vor fi ridicate în câțiva ani, Timișoara încă se chinuie cu bătrânul ”Dan Păltinișanu”, cu scările lui în pantă, și mai nou, și care nu ar îndeplini condițiile de omologare pentru Liga I. Politicienii au promis că la stadion vor apărea panouri electrice pentru publicitate pe marginea terenului, dar și că sub gazon se va monta o instalație de încălzire, aspect care era obligatoriu dacă ACS Poli rămâne în Liga I. Din cele două promisiuni, doar prima se va materializa însă.


Panourile publicitare au fost cumpărate, în sfârșit, de firma fratelui primarului din Becicherecu Mic, iar instalația doar așteaptă să fie montată la stadion. Anunțul a fost făcut de Titu Bojin în direct la Tele Europa Nova, dar președintele CJT a subliniat că instalația de publicitate nu va aparține celor de la ACS Poli, ci stadionului, cu alte cuvinte, indirect va fi a CJT-ului, proprietarul ”Marelui Oval” timișorean. Din nou, Bojin și Robu au avut discursuri diferite în legătură cu subiectul ACS Poli, deoarece primarul a spus în primăvară că instalația de publicitate va fi achiziționată ca sponsorizare pentru clubul alb-negru, iar banii din vânzare de publicitate la meciuri vor intra în vistieria ACS Poli.

Prin varianta prezentnată de Bojin, dacă vor primi invitație pentru Liga a II-a, și cei de la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic ar avea drept să folosească panourile. Totuși, este greu de crezut că prea multe firme s-ar înghesui să își facă reclamă la meciurile unei echipe intrat în eșalonul secund pe bază de invitație, mai ales că în Liga a II-a numărul de spectatori nu va fi cu siguranță foarte mare, iar numărul de partide televizate se va putea număra pe degetele de la o mână. Desigur, aceleași argumente sunt valabile și în cazul lui ACS Poli, iar singura modalitate prin care panourile ar fi adus bani mai serioși ar fi fost dacă erau montate în timpul returului, când toate partidele au fost televizate.

Încălzire sub gazon, la promovare și la mulți ani

În luna martie, Titu Bojin anunță ca la Stadionul ”Dan Păltinișanu” se va monta în sfârșit instalația de încălzire sub gazon, pe care multe alte arene din țară o au deja. De altfel, echipele de primă ligă erau și obligate să joace pe stadioane cu această dotare, și doar nou-promovatele aveau derogare de un an de zile pentru a se pune la punct. Bojin însă a dat de înțeles în martie că indiferent ce se va întâmpla cu ACS Poli, instalația se va monta în vară. Costurile de aproximativ 100.000 de euro ar fi fost acoperite de club, din bani primiți pe drepturile TV. Așadar, o optică total diferită față de cea a panourilor publicitare, primite gratis de stiidonul din proprietatea CJT, instituție care nu a fost la fel de dornică de calitatea de proprietar când a venit vorba să dea bani pentru modernizarea bătrănului ”Dan Păltinișanu”.

Clubul a retrogradat însă din Liga I, iar cu haosul instalat, în mare parte și datorită tergiversărilor lui Bojin, nimeni nu s-a mai gândit la instalația de încălzire. Astfel, arena va rămâne cel puin un an fără dotarea la standarde de primă ligă. Totuși, dacă ACS Poli ar rămâne în mod aproape miraculos în Liga I, dacă ar câștiga recursul cu Oțelul Galați privind dreptul de joc a lui Sîrghi și Astafei, clubul nu ar mai avea timp să își monteze instalația, căci primul fluier din Liga I se dă în 25 iulie. Reprezentații clubului stau liniștiți, fiind siguri că s-ar găsi o soluție, cel mai probabil o amânare pentru ACS Poli.

Astfel, la doi ani de la alegerea lui Robu ca primar, și vechiul stadion al orașului intră cu pași mici în anul 2014. Liberalul a promis că va construi un stadion nou și a și anunțat un concurs internațional de proiecte. Ceva concret însă, departe de Timișoara condamnată din nou să stea departe de prima ligă. Iar bănățenilor le rămânedoar privitul spre Național Arena, Cluj Arena, dar și spre orașe ca și Craiova, Brașov sau Arad, în care se vor construi noi stadioane moderne. Ca să nu mai vorbim că în urmă cu câțiva ani, pe ”Dan Păltinișanu” s-a produs o tragedie. Un bărbat și-a pierdut viața după ce s-a împiedicat pe scările strâmbe și s-a lovit cu capul.

foto: www.cjtimis.ro

Leave a Reply