BREAKING NEWS! Universitatea Tibiscus din Timisoara revine, treptat, la parametrii ceruti de Carta Universitara, dupa ce fostul rector Corina Musuroi a predat stampila institutiei catre membrii fondatori     Directorul Teatrul German de Stat din Timisoara, Lucian Varsandan, inlaturat din functie de Primaria Timisoara, a castigat definitiv procesul cu municipalitatea    Un nou scandal in Complexul Studentesc din Timisoara, cu un oltean din Tg. Jiu, care l-a atacat cu o scandura pe un banatean din Caransebes, aplanat de politistii locali    Accident de circulatie pe Calea Torontalului, din Timisoara, soldat cu ranirea unui copil in varsta de doi ani, dupa ce o soferita a schimbat banda de mers fara sa se asigure     Curtea de Apel Timisoara a respins, ca nefondata, contestatia la arestarea preventiva formulata de medicul Eugen Posiar     Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Laurentiu Baciu, estimeaza ca 40% din totalul terenurilor agricole ale tarii a intrat in posesia strainilor

Exclusiv! Revolta politistilor sindicalisti din Timis impotriva conducerii centrale a SNPPC a trezit interesul Parchetului General! Procurorii au sigilat un calculator!

 

Doinel MalcociPornita de la Timisoara, campania de protest impotriva conducerii centrale a Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) a avut ecou, in sfarsit, si la nivelul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.  Procurorii care supravegheaza si coordoneaza ancheta ce-i vizeaza pe membrii Biroului Executiv Central, cercetati penal pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri, au dispus sigilarea calculatorului din sediul central al organizatiei, datele de pe hard urmand sa fie evaluate si coroborate cu celelalte informatii aflate la dosar.

“Procurorii verifica modul abuziv in care membrii Biroului Executiv Central, cu exceptia presedintelui Marin Gruia, si-au majorat salariile la aproape 2.000 de euro pe luna, in conditiile in care politistii care stau in strada abia daca ajung la 1.500-2.000 de lei pe luna! Aici, in teritoriu, am fost informati ca, joi, procurorii au sigilat calculatorul unde

se pastreza datele privind salarizarea membrilor din structura centrala a SNPPC, urmand ca acestea sa fie evaluate in contextul acuzatiilor de abuz in serviciu si deturnare de fonduri. Niciunde in lume nu am auzit ca salariatul sa-si mareasca singur leafa, cu atat mai mult cu cat, in cazul nostru, vorbim despre un sindicat al politistilor! Exista o grila de salarizare raportata la minister, calculata pentru politistii sindicalisti scosi din productie, cum se spune, pe care cei din Biroul Executiv Central au ignorat-o total! Spre exemplu, in cazul vicepresedintelui Dumitru Coarna, salariul a sarit de la aproape 4.000 de lei la 8.342 de lei”, ne-a declarat liderul de sindicat al politistilor din Timis, comisarul sef Doinel Malcoci, care este hotarat sa mearga pana la capat pentru ca “hotii din sindicat sa dispara”!

La baza acestei anchete penale sta o reclamatie, semnata de mai multi sefi de filiale sindicale din tara, printre care si presedintele SNPPC Timis, in care membrii Biroului Executiv Central sunt acuzati ca si-au marit salariile nejustificat, in urma unei sedinte nestatutare. Paradoxal, desi indemnizatiile de conducere ale membrilor BEC sunt platite din cotizatiile politistilor sindicalisti, nicio filiala din tara nu a fost consultata asupra acestei incredibile majorari de salariu.

“Am sarit si am spus ca este un abuz, pentru ca pana si salariile anterioare erau enorme, in conditiile in care un politist castiga 1.500 – 2.000 de lei pe luna! Mai mult, Dumitru Coarna nici nu are ce sa caute in conducerea acestui sindicat, cata vreme este un fost militian pensionar”, a mai precizat Malcoci.

De fapt, scandalul mocnit dintre cei doi persista inca din vara anului trecut, cand Dumitru Coarna, alaturi de un alt vicepresedinte al SNPPC, Lucian Petrut, si de secretarul general al organizatiei, Toader Paraschiv, au venit la Timisoara, la alegerile pentru functia de presedinte al Filialei SNPPC Timis, si au incercat sa “traga sforile” pentru debarcarea lui Doinel Malcoci si alegerea unui lider obedient Bucurestiului. Aceasta manevra a fost dejucata de fostul si actualul lider de sindicat al politistior timiseni, care a tapetat sala de sedinte cu sloganuri acide la adresa bucurestenilor.

marin borovina

“Desi suntem un sindicat al politistilor, sunt putini oameni cu atitudine la nivelul filialelor din tara! Din pacate, domnul Doinel Malcoci, prietenul meu, este printre putinii care au iesit in fata pentru a reclama abuzurile salariale si modul discretionar de conducere a membrilor BEC! Daca am mai fi avut in sindicat cativa oameni hotarati ca Malcoci, nu s-ar fi ajuns ca peste 50.000 de politisti sa fie sfidati tocmai de catre reprezentantii lor din structura centrala de conducere”, ne-a declarat un alt sindicalist care contesta legitimitatea membrilor BRC, Marin Borovina, liderul SNPPC din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Gigi Ilas

 

 

10 Responses to Exclusiv! Revolta politistilor sindicalisti din Timis impotriva conducerii centrale a SNPPC a trezit interesul Parchetului General! Procurorii au sigilat un calculator!

 1. Florian Ionita says:

  La SNPPC PRAHOVA a tras sforile la alegerile sindicale – inspectorul șef al I.P.J. PRAHOVA, chestor de poliție VIOREL DOSARU si a reușit.

  Asta este viața. . .

 2. take says:

  Coarna spune ca Malcoci asta e nebun care si-a facut un tel din a-l compromite! O fi adevarat?

 3. Ariana says:

  poate ne spune dl Isache Neculai vicepresedinte al SNPPC cum e cu maririle astea. El in acelasi timp e si secretar la SNPPC Neamt, colac peste pupaza a mai luat si sotia cu el dandu-i o functie la arhiva SNPPC

 4. florian emilian says:

  hotii striga hotii, gruia alt hot, nu zice nimic de incasarile de la sala de sport care o au in grija, s-au adunat o claca de snapani, sa mearga la puscarie toti

 5. radu says:

  DA HOTII SI LA IASI SAU FURAT ALEGERILE SI LA SINDICAT

 6. Mai ceva : sunt NE-BUN pentru aceste vremuri ! Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi mamei mele , care mă ” articula “pentru a nu MINŢI şi FURA !

 7. Dl.Florian Emilian despre incasarile de la sala de sport va pot vorbi si explica eu cel care am conceput si realizat si cu banii familiei acest edificiu sportiv pentru performanta si refacerea capacitatii de munca a membrilor si familiilor acestora (si vorbim ca oameni resposabili pe documente si fapte,nu bla,bla si auzite ,va astept la fata locului)!Daca moscaitii astia infractori (mai putin Presedintele Gruia care sa opus si opune zilnic abuzurilor ,si credetima stiu ce spun)duceau resursele in dezvoltarea infrastructurii snppc,macar la 2(doi)ani un proiect ,o clinica,un sediu,un hotel ,pensiune altele erau beneficiile celor care de altfel finanteaza,si nu finanteaza salarii ilegale si tot felul de abuzuri..Presedinte Snppc Igpr Marin Borovina

 8. PS..sau veniti la noi in organizatia Snppc Igpr si vorbiti cu oamenii personal ,,ca poate eu nu sunt obiectiv am interes ”si cum la noi orice fapta buna nu ramane nepedepsita,nu ne putem ridica sa facem rabat de la ,,zicala romaneasca”!!Presdinte Snppc Igpr Marin Borovina

Leave a Reply

%d bloggers like this: