“Ursii” de la Timba au luat o TEAPA cu transferurile! Probleme cu cel mai titrat jucator al echipei, fost component al nationalei Serbiei!

timba2BC Timba a facut o campanie de achizitii onorabia vara aceasta, cu sase jucatori straini. Totusi, antrenorul Bogdan Murarescu are probleme cu unul dintre baschetbalisti, desi contractul cu sportivul este semnat. Mladen Sljivancanin le-a transmis celor de la club ca sufera de hernie de disc, ceea ce practic ar insemna ca nu mai poate sa isi onoreze angajamentul fata de club.


Sljivancanin  este un jucator cu un CV bogat, si a fost, printre altele, campion al Germaniei cu Frankfurt Skyliners in 2006. De asemenea, baschetbalistul a jucat de multe ori cu nationala Serbiei, atat cea de tineret, cat si cea de seniori, la campionate europene. De asemenea, a mai trecut pe la echipa titrate precum Steaua Rosie Belgrad, Koln sau Samara, in Rusia. Sarbul poate evolua pe posturile 1, 2 si 3, si are 2 metri inaltime. Cu aceasta carte de vizita, Sljivancanin se recomanda drept un transfer de senzatie al Timbei, si multe voci din lumea baschetului, inclusiv fostul impresar al jucatorului, au fost mirati ca echipa “ursilor” a reusit sa il convinga. Totusi, Murarescu are acum probleme, deoarece sportivul de 29 de ani le-a spus ca are hernie de disc si ca nu se poate ridica din pat, prin urmare, nici nu se poate prezenta la reunirea echipei, cu atat mai mult sa joace.

Staff-ul echipei este sceptic cu privire la accidentarea lui Sljivancanin si se gandesc ca, de fapt, jucatorul si-a gasit alt angajament. In aceste zile, clubul incearca sa afle care e adevarul. Oricum, jucatorul are contract cu Timba si ar fi greu de desfacut intelegerea deja parafata. Oricum, si daca ar forta jucatorul sa se prezinte la echipa, in cazul in care hernia e o minciuna, e greu de crezut ca Sljivancanin ar mai juca la 100%. Daca problemele medicale ale baschetbalistului sunt adevarate, oricum este dificil. Concitadina BC Timisoara s-a confruntat sezonul trecut cu o problema similara, cu Vladimir Panic, jucator de 32 de ani cand a venit la alb-violeti.  Panic a fost util echipei, dar la finalul turului nu a mai putut juca din cauza problemelor cu spatele. Deoarece avea un contract cu clauze sigure, Panic nu a plecat de la echipa, si-a incasat salariul, si nici nu a jucat.

Timba s-a intarit vara aceasta puternic, dupa un sezon trecut in care a fost nevoita sa desfaca mai multe contracte ale strainilor, din cauza lipsei de bani. Sezonul acesta, din cele 13 echipe din Liga Nationala, vor retrograda doua, teoretic, desi se zvoneste ca s-ar putea decide sa retrogradeze doar una. Cum Gaz Metan Medias a facut transferuri bune, nclusiv pe fostul jucator de baza al Timbei, Florin Popa, astfel ca lupta pentru evitarea retrogradarii va fi una stransa. Bogdan Murarescu a luat sase straini in echipa. Pe langa Sljivancanin, a fost pastrat conducatorul de joc Vedran Nakic, croat ce a jucat la Timba din iarna trecuta, si au fost adusi americanul Billy Baptist, care poate juca si el pe posturile 1, 2 si 3, dar cu precadere pe 2, ucraineanul Konstantyn Glazyrin, ce joaca pe posturile 3 si 4, precum si pivotii de 4 si 5 Jozo Brkic, cu cetatenie croato-bosniaca, si camerunezul Steve Tchiengang. Cel mai probabil, daca probleme persista, “ursii” vor fi nevoiti sa transfere alt strain in locul lui Sljivancanin.

Ca un amanunt interesant, tatal lui Mladen Sljivancanin este un criminal de razboi, Veselin Sljivancanin, condamnat pentru ca a participat la masacrul croatilor din orasul Vukovar . Nascut in 1953, la Zabljak, pe teritoriul actual al Muntenegrului, Veselin Sljivacanin a fost condamnat la 17 de inchisoare de catre Tribunalul International pentru Crimele din Fosta Iugoslavie.

foto:www.facebook.com/bctimba

Leave a Reply