Jocuri de culise de nebanuit in Liga a II-a. Ce sfori trag adversarii la promovare a lui ACS Poli

minge-fotbal-4Liga a II-a de fotbal din Romania ascunde mai mult gunoi sub pres decat ne-am putea imagina. Astfel, inainte ca seriile sa fie batute in cuie, s-au incercat tot felul de jocuri murdare, pentru a satisface anumite interese. La mijlocul tuturor invartelilor se afla chiar echipa care a fost mai buna ca ACS Poli in sezonul 2012-2013, Corona Brasov. Clubul de sub Tampa e tinut in viata artificial pentru a deveni moneda de schimb la “alinierea planetelor” seriilor.


Imediat dupa ce Corona Brasov a retrograta din prima liga, oficialii clubului au spus ca vor inchide sectia de fotbal si se vor axa pe hochei si handbal, echipe cu palmares important. Totusi, cineva a avut interesul ca in acte, clubul sa nu dispara. Este vorba de Sageata Navodari, club care vrea sa promoveze din prima serie. Cu ce i-ar ajuta supravietuirea Coronei? Simplu. Un om de afaceri moldovean, cu interese in chestiune, ar urma sa cumpere clubul brasovean si sa il mute la Vaslui, dupa ce FC Vaslui a disparut complet de pe harta fotbalistca. Un club in plus in seria intai ar face ca FC Clinceni, rebotezata Academica Pitesti, sa fie trimisa in seria vestica, pentru ca Sageata sa aiba drum deschis spre tinta.

Discutiile sunt in jurul ecipei mutate la Pitesti, si nu in jurul Fortunei Campina, din Prahova, judet situat mai spre est, deoarece, conform regulamentelor FRF, trei nou-promovate merg intr-o serie, trei in cealalta, iar cum prahovenii au promovat din seria a VI-a, fost fi repartizati in competitia vestica. Problema e cu acceste manevre, tocmai ACS Poli ar fi dezavantajata, deoarece echipa din Clinceni a vrut si sezonul acesta sa promoveze. De asemenea. tot din zona Munteniei vin alte doleante care ar complica soarta banatenilor. Dacia Mioveni, Academica Pitesti si CSM Ramnicu-Valcea vor sa faca presiuni sa fie o singura serie.

Astfel, dintr-o serie ar promova doua echipe, mai multe sanse pentru fiecare daca ar termina in urma….Timisoarei. Insa in aceste conditii ACS Poli si-ar cheltui bugetul pe deplasari lungi, ceea ce afecteaza mai putin echipele de la mijlocul tarii, pentru care un drum spre Satu Mare sau Suceava e cam acelasi lucru. Si tocmai din acest motiv, timisorenii nu vor nici in ruptul capului doua serii. Decizia se ia la FRF miercuri, cand se va vedea cine e mai dezavantajat.

 

Leave a Reply