Sala ”Constantin Jude”, fosta Olimpia, in contiuare in Epoca de Piatra. Instalatia de clima nu poate fi pusa in functiune nici acum

olimpiaTimisoara vrea sa fie Capitala Culturala Europeana in 2021, dar sta catastrofal la multe capitole, intre care si infrastructura sportiva. Sala ”Constantin Jude”, vechea Olimpia, arata ca si cum nu ar sta in picioare la un cutremur serios, iar dotarile din interior sunt la fel de catastrofale. Un subiect interesant este cl al instaltiei de aer conditionat, despre care se discuta de mai bine de doi ani, dar care nici acum nu a pornit în sală.


Constructia ridicata in anii ’60  apartine Primariei Timisoara, si devine an de an din ce in ce mai “ramolita”. De doua veri, an de an se promitea ca se va monta instaltie de climatizare, intrucat echipele de handbal si baschet isi roaga moartea in fiecare vara cand se antreneaza in batrana sala. In 2014, minunea s-a infaptuit, deoarece Timisoara a gazduit Campionatul European de Baschet Feminin U18. Totusi, clima nu a pornit nici macar un minut in timplu competitie. Norocul organizatorilor si al echipelor a fost ca in perioada intrecerii a plouat si temperaturile au fost mai reduse. Totusi, pe perioada Europeanului s-a dat drumul la instalatia “antica” de ventilatie , care sufla doar in partea din spatele bancilor de rezerve. Astfel, supervizoare competiei, aflata la masa oficiala, a fost deranjata de suflul ventilatiei, prea puternic, care ii batea in ceafa, si a cerut oprirea singurei metode de racire.

Clima nu poate fi folosita deoarece Enel nu a dat nici acum avizul pentru ca instaltia sa fie pornita. Initial, puterea climei era prea mare,  si a trebuit sa fie modificata, altfel, cei din Complexul Studentesc riscau sa ramana fara curent daca sportivii din Olimpia vroiau sa se racoreasca. Intre timp, puterea instalatiei a fost redusa, dar al doilea aviz de la Enel se lasa asteptat. Iar in ritmul acesta, instaltia va fi functionala cand va veni toamna, sau, daca mai dureaza mult, pana cand se va termina noua sala polivalenta.

foto> www.panoramio.com

Leave a Reply