Dat afara pe usa din dos, Cosmin Cioriciu revine la RCM Timisoara. In urma cu doi ani, situatia parea ireconciliabila

Cosmin-CioriciuRCM Timisoara si Cosmin Cioriciu s-au impacat, spre binele echipei, dar si al fostului jucator. Clubul a batut palma cu Cioriciu, care va conducea Academia de Juniori a clubului. In urma cu doi ani si cateva luni, Cioriciu a fost dat afara pe usa din dos a echipei cu care castigase Cupa Romaniei, iar un timp, relatiile dintre el si club au fost mai mult decat glaciale.


Cioriciu a preluat echipa dupa ce Alexandru Domocoș, primul antrenor din era ”Dan Dinu” a demisionat de la club. conform surselor noastre, o parte dintre jucatorii cu influenta pe langa patron nu il placeau pe Domocoș si au avut grija sa il sape. Cum acest fapt s-a petrecut in luna mai, in plin campionat, secundul Cioriciu, retras recent din teren, a ramas antreor principal interimat. Si s-a descurcat mai mult decat onorabil, iar RCM Timisoara a cucerit Cupa Romaniei. La incheierea sezonului in care banatenii au terminat pe locul trei in campionat, Dan Dinu a anuntat ca il va aduce ca antrenor pe sud-africanul Chester Williams, tehnician care devenise campion cu Dinamo, unde a avut unii jucatori ai Timisoarei, precum Burcea sau Calefeteanu.

Un timp scurt, Cioriciu a ramas secund. Insa cum nici el nu era foarte iubit de cei care comandau vestiarul, viata sa nu a fost foarte lunga in era Chester Williams. De asemenea, nici Dan Dinu nu il avea mult la inima pe Cioriciu, si se pare ca nici managerul Danut Borzas nu era un fan al antrenorului ce cucerise Cupa. Mai exact, Borzas i-a spus lui Dinu ca Cioriciu nu este un antrenor valoros pentru ca dorea s ail aduca la Timisoara pe Marin Mot, antrenorul Stelei, pe care il considera cel mai bun tehnician din campionatul intern. Dinu a avut alta viziune si l-a adus pe faimosul Williams, iar in primavara lui 2012, Coriciu a parasit echipa. Explicatia oficiala a fost ca sud-africanul a dorit sa lucreze cu Marthinius Linee ca secund. Oricum, la fel ca in alte episoade delicate ale vietii clubului, RCM nu a anuntat nimic oficial, ci a preferat politica strutului.

Intre timp, cioriciu s-a reprofilat, de nevoie, și a devenit arbitru. Cum politica FRR este ca asistentii si arbitrul-video sa fie din orasul unde se disputa meciurile, pentru economie, Cioriciu a ajuns sa arbitreze multe meciuri ale celor de la RCM. Intre timp, Dan Dinu s-a retras din conducerea clubului si este plecat mai mult prin vacante, iar vice l-a numit pe Dusan Filipas, omul sau de incredere. De asemenea, si Borzas a parasit clubul, astfel ca pentru Cioriciu s-a nivelat drumul revenirii. Sportiv si antrenor respectat de publicul timisorean si lumea rugbystica, Cioriciu este un plus de imagine pentru Academia de rugby ce se va crea. Mai ales daca luam in considerare ca in ultimii ani, niciun juniori timisorean nu a fost promovat la prima echipa. RCM primeste bani frumosi de la autoritati, dar are un singur timisorean in lotul de 34 de sportivi, Eugen Capatana, nascut la Bals, in dolj, dar mutat de mic cu familiala Timisoara.

foto: www.opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply