Timisoara risca sa piarda organizarea Europeanul de Baschet feminin din 2015. Lucrarile la noua sala polivalenta stagneaza GALERIE FOTO

sala polivalenta (12)Noua sala polivalenta a orasului se ridica intr-un ritm de aminteste de balada mesterului Manole, desi timpul se curge in defavoarea Timisoarei. Peste mai putin de un an, orasul urmeaza sa gazduiasca meciuri din faza grupelor ale Campionatului European de Baschet Feminin, alaturi de Oradea, iar in acest sens se lucreaza la sala de 2500 de locuri. Constructia avanseaza insa foarte incet, iar unele voice deja vorbesc in mod descurajant despre sansele ca la Timisoara sa aiba loc meciuri internationale de baschet.


Sala de pe strada Aurel Păunescu Podeanu este destul de ascunsă privirii, nefiind situata pe o strada foarte circulata. De aceea, ritmul alarmant de incet in care avanseaza constructia nu a fost observat de foarte multa lume. De altfel, constructia salii a inceput in urma cu mult timp, pe vremea cand Universitatea Politehnica vroia sa ridice o sala doar pentru handbal, unde sa joace preponderent echipa de handbal masculin a universitatii. Banii de la Guvern insa veneau din ani in Pasti, iar sala a fost preluata si de Prima Timisoara, care urma sa participe cu 50% din bani. La vremea semnarii parteneriatului cu UPT, primarul Robu trambina ca sala va fi gata in iunie 2014. Ne aflam la sfarsitul verii, iara sala este departe de a fi finalizata.

Practic, la nivelul acoperisului, lucrarile stagneaza de o luna. S-au mai ridicat ultimele trei arce, dar acoperisul nu a fost montat inca pe acestea. In aceste conditii, va mai dura pana se va inchide complet sala, cu ultimul perete. Trebuie tinut seama ca dupa ce constructia va fi complet finalizata la exterior, in interior va fi mult de lucru. Pana acum, sala a trecut cu bine de inspectiile venite de FIBA, dar felul in care decurg lucrarile ar putea sa ii faca pe inspectori sa isi schimbe parerile. Explicatia pentru care sala se construieste atat de incet este legata de firma care a castigat licitatia, care are serioase probleme financiare si subcontracteaza toate lucrarile.

De supravegherea directa a lucrarilor se ocupa cei de la Politehnica, nu Primaria Timisoara. Nu stim ce se va intampla cu Europeanul”, ne-a declarat o sursa din lumea baschetului timisorean.

Timisoara si Oradea au fost alese ca orase-gazde ale Eurobasket Women datorita apropierii de granita cu Ungaria, tara in care se vor desfasura fazele superioare ale competiei rezervate senioarelor. Totusi, Timisoara trebuie sa termine noua sala, deoarece in Sala ”Constantin Jude” nu se poate tine o competitie de asemenea anvergura. Nu ar fi exclus ca Cluj-Napoca sa ia fata Banatului. Noua sala polivalenta de 7.300 de locuri, care pot creste la 10.000 gratie unei tribune rabatabile, are termenul de receptie pentru data de 15 septembrie, iar in 31 octombrie va fi inaugurata cu un concert al lui James Blunt. Eurobasket Women va incepe la finalul lui iunie 2015.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”8″ sort_by=”order” order_by=”asc” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”70″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

 

Leave a Reply