Povestea de succes de la RCM Timisoara, la capat de drum? Dan Dinu, tentat sa plece de la clubul galben-albastru

dan-dinuRCM Timisoara a dominat si sezonul acesta Superliga de rugby, alaturi de Baia Mare, chiar daca a fost un an cu multe schimbari la echipa. O schimbare si mai rasunatoare este foarte probabil sa se produca din sezonul viitor, deoarece finantatorul Dan Dinu ar avea si ganduri de plecare din Banat. De aproape un an de zile, Dinu a fost o prezenta mai discreta la club, dupa ce a renuntat la functia de vicepresedinte, dar tot a ramas alaturi de echipa si vine la majoritatea meciurilor.


Fara indoiala ca perioada de glorie a rugbyului timisorean i se datoreaza in mare parte lui Dan Dinu. Dupa ce fostul rugbyst a venit alaturi de RCM, clubul a cucerit Cupa Romaniei in 2011 si doua titluri consecutive de campioni, in 2012 si 2013. Timisoara nu a fost insa prima echipa sprijinita de Dinu, patronul unei mari firme de transportatori. Inainte de a veni pe Bega, omul care a trait multi ani in Arad, a finantat echipa de pe Mures. Si cand a parasit Aradul, Dan Dinu a declarat public ca una dintre variante era si o echipa din Bucuresti. Pana la urma, a ales Timisoara, dar dupa trei trofee cucerite in Banat, Dinu ar fi tentat si de o mutare in Capitala, variantele posibile fiind CSM Olimpia Bucuresti sau Dinamo.

”Dan Dinu va pleca in curand de la Timisoara si va merge la o echipa din Bucuresti”, ne-au declarat mai multe surse din anturajul rugbyului timisorean.

Daca mutarea se va concretiza, e interesant de vazut daca Dinu isi va lua cu el si jucatorii. Cand a trecut Muresul, l-a treecut alaturi de zece sportivi: Fercu, Burcea, Calafeteanu, Lemnaru, Rus, Drenceanu, Conache, Lazar, Rosu si Tarus. Dintre acestia, toti sunt si acum la Timisoara, inafara de Rosu, care nu a mai fost pastrat la club deoarece petrecea prea mult prin cluburi. Cand a plecat de la Arad, Dinu a declarat pentru site-ul Sportarad.ro ca ia si jucatorii cu el, desi avestia mai aveau contracte cu Aradul, deoarece el i-a platit mereu la timp. La fel a stat situatia si la Timisoara, unde ojucatorii ”lui Dinu” au fost platiti direct de finantator.

Dan Dinu a fost o prezenta activa la club pana la titlu cucerit anul trecut, in 6 octombrie. Atunci, la cateva zile de la trofeu, Chester Williams a plecat d ela club, iar anuntul a fost facut intr-o conferinta in care Dinu a plans si a fost vizibil marcat de plecarea sud-africanului. Similar, si Dinu a anuntat ca renunta la functia de vicepresedinte, si a spus ca va lasa loc profesionistilor, deoarece neprofesionistii trebuie sa plece din club. De atunci, managerul sportiv Dan Borzas a plecat de la club, iar locul lui Dinu a fost preluat de Dusan Filipas, un apropiat al lui Dinu. Finantatorul a pastrat functia din Biroul Federal al Federatiei Romane de Rugby.

Anul acesta, finala campionatului este programata in 13 septembrie, dar sezonul se termina la final de noiembrie, dupa incheierea Cupei Romaniei. Filipas a declarat de mai multe ori ca obiectivul clar al clubului este sa mai cuereasca inca tei titluri, inclusiv cel de anul acesta. Daca un nou titlu de campioni il va convinge pe Dinu sa ramana in Banat, vom afla toamna aceasta.

Leave a Reply