Dan Dinu aduce acuzatii grave catre FRR: musamalizare, incompetenta. Federatia da o replica dura: manipulare si atacuri subversive

dan-dinuA trecut aproape o luna de la semifinala dintre RCM Timisoara si Farul Constanta, meci care poate intra in istoria neagra a sportului romanesc dupa ce carnetele a sase jucatori galben-albastri au avut vizele medicale rupte. Ecourile filelor rupte inca se mai aud, iar clubul banatean risca sanctiuni mari, suspendarea antrenorului si a jucatorilor care nu s-au prezentat la Lupii Bucurestiului. Lovitura adevarata a venit insa miercuri seara, dupa ce FRR a publicat pe site-ul oficial o scrisoare prin care contrazice unele dintre declaratiile lui Dan Dinu.


Practic, Grainger Heikell a fost analizat de Comisia de Disciplina saptamana trecuta, la solicitarea secretarului general al FRR, Florin Matei, iar cazul va fi reanalizat joi. De asemenea, s-a discutat si despre o noua suspendare a vicepresedintelui Dusan Filipas deoarece a dat declaratii la scurt timp dupa ce FRR a pus pe site suspendarea sa de sase luni.  dar comisia a considerat ca nu sunt motive pentru o prelungire a sanctiunii. Filipas a primit ”cartonasul rosu” deoarece a mintit ca FRR nu a dat un raspuns oficial scrisorii ”pierdute” la masa presei, epistola devenita ea insasi subiect de investigatie pentru politie. Dan Dinu sustinere ca faptul ca se ia in discutie suspendarea lui Heikell este incorect, deoarece neozeelandezul nu a vorbit despre coruptie aratand cu degetul spre federatie:

”Eu chiar cred ca a fost un act de coruptie, desi ma pot suspenda si pe mine pentru aceste declaratii. Grainger a vorbit despre coruptie, ii rog din nou pe cei din FRR sa citeasca definitia termenului din DEX. Grainger nu a facut referire la FRR sau la persoane care sa se simta lezate. Ne asteptam la ceea ce e mai rau. Secretarul general al FRR, in loc sa aduca completari la regulament care sa impiedice incidente precum cel de la semifinala, cauta modalitati prin care sa ne suspende pe noi”, a declarat Dinu/

Finantatorul echipei s-a aratat intrigat de faptul ca deciziile ultimului Birou Federal nu au fost publicate pe site-ul oficial al FRR, si spune ca in FRR, chiar daca il exclude pe Hari Dumitras, sunt oameni care nu au ce cauta in functiile pe care le ocupa:

”Am impresia ca exista intentia ca aceste lucruri sa fie musamalizate si se incearca astfelca ultima sedinta de Birou Federal sa fie anulata. Trebuie sa urmeze niste demisii. Il exlud pe presedintele Hari Dumitras de aici. Nu vreau sa spun despre fantomele vechiului sistem , dar cu siguranta in FRR sunt oameni care nu isi fac treaba”, a adaugat Dinu.

In aceste conditii, joi, chiar dupa meciul cu Stiinta Petrosani, la FRR se va discuta atat suspendarea lui Grainger Heikell, cat si a celor noua jucatori convocati la Lupii Bucurestiului: Paula Kinikinilau, Randall Morrison, Valentin Calafeteanu, Madalin Lemnaru, Alexandru Tarus, Valentin Poparlan, Dorin Lazar, Stelian Burcea si Daniel Carpo.  Sportivii vor merge la Bucuresti pentru a fi audiatia de Comisia de Disciplina. In cazul jucatorilor, FRR doreste sa aplice sanctiuni pentru neprezentarea la Lupii Bucuresitului:

”Conform regulamentului disciplinar al FRR, jucatorii trebuie sa se prezinte la echipele reprezentative. Lupii Bucurestiului sunt inregistrati ca o echipa reprezentativa a Romaniei. Jucatorii vor fi audiati, se poate face acest lucru si prin Skype, nu suntem absurzi sa ii chemam la Bucuresti. Cred ca presa timisoreana este manipulata si li se arata doar regulamentele care arata ceea ce doreste clubul”, a declarat Directorul de Comunicare al FRR si al Suprligii, Lucian Lorin.

De asemenea, Lorin sustine ca ultimul Birou Federal nu este valabil deoarece nu s-au intrunit destule semnaturi, adica nu a fost cvorum.

”La ultimul Birou Federal nu au s-au strans destule semnaturi ale celor prezenti”, a explicat Directorul de comunicare despre ceea ce Dinu a numit musamalizare.

FRR a publicat o scrisoare care ingroasa si mai mult ceata asupra problemei

Miercuri seara, pe site-ul Federatiei Romane de Rugby a aparut o scrisoare semnata de presedintele Hari Dumitras si Secretarul General Florin Matei, adresata lui Sorin Doda, presedintele RCM Timisoara. În prima parte a documentului, se explica ca FRR nu a incalcat regulamentul cand a dispus ca jucatorii sa nu poata evolua fara vize medicale. Ceea ce e cu adevarat grav este ca Lorin sustine ca incidente cu vize lipsa se petrece des:

”Noi nu puteam sa ii privilegiem pe cei de la RCM Timisoara. Astfel de situatii cu vizele se intampla frecevtn la meciul de anul trecut dintre Poli Iasi si Universitatea Cluj, pentru ramanerea in Superliga, jucatorii Iasului au avut vize ce expirasera cu cateva zile inainte”, a spus Lucian Lorin.

In scrisoare, FRR puncteaza ca s-a tinut de promisiune si a trimis briggada de arbitri la testul poligraf, la Bucuresti. Au fost analizati de un psiholog si cu un detector de minciuni Bogdan Milita, Alexandru Eugen, Gheorghe Sabau, Nicolae Copil si Lucian Ravar. Vlad iordachescu nu a putut fi examinat deoarece sufera de astm:

“Raspunsurile subiectului la intrebarile critice ale spetei: R1, R2, R3, R4, R5 nu au provocat in traseele diagramelor obtinute modificarile semnificative specifice prezentei indicilor comportamentului simulat. La aceasta certitudine se adauga si nivelul ridicat al indicilor de sinceritate corespunzator intrebarilor critice. Comportamentul expresiv al subiectului s-a caracterizat prin absenta reactivitatii mimico-gesticulare, obiectivata prin: evitarea privirii, spasm glotic, modificari de paloare, contraintrebari, latenta in raspunsuri, disconfort psihic, etc.”, se arată în scrisoare FRR.

O precizare interesanta arata insa ca ”scrisoarea pierduta” la masa presei a devenit un fel de ”cartof fierbinte”, Astfel, dupa ce oameni din club spun ca FRR trimite in continuare toate raspunsurile si pe vechea adresa a clubului, un email de yahoo folosit de Dan Borzas, cei din FRR acuza ca clubul a lasat un fax de acasa a fostului secretar general al clubului. Totusi, scrisoarea incriminata a plecat dinspre club spre FRR, iar niciuna dintre ipoteze nu explica cum ar fi pus Dan Borzas mana pe document:

”Mai mult decat atat, in urma adresei nr. 3204/29.09.2014 trimisa de catre fostul manager al RCM UV Timisoara, domnul Danut Borzas, recomandam radierea numarului de fax 0256/369.482 din antetul actual al clubului, intrucat aceasta este linia de fax personala a dansului. Avand in vederea prezenta acestui numar de fax drept numar oficial chiar si dupa excluderea acestuia din cadrul clubului, precizam ca domnul Borzas a fost receptorul intregii comunicari oficiale adresate clubului si transmisa prin acest mijloc de comunicare. La solicitarea organelor de control, toate documentele mentionate anterior vor fi puse la dispozitie”, se arata in aceeasi scrisoare.

La final, se atrage atentia ca Dan Dinu a adus acuzatii fara precedent federatiei si ca a prejudiciat rugbyul romanesc , si i se recomanda sa aiba o alta atitudine pentru declaratiile date in presa.

”Atacurile subversive declansate in mass-media timisoreana impotriva Federatiei Romane de Rugby sunt fara precedent in istoria rugbyului romanesc si au adus grave prejudicii de imagine atat FRR, cat si sportului cu balonul oval in genere. Recomandam clubului timisorean o atitudine responsabila si echilibrata fata de acest incident, pentru care consideram ca principalii responsabili sunt cei care asigura managementul clubului”, este recomandarea din textul federalilor.

Leave a Reply