Timisoara, foarte aproape sa se faca de ras la nivel european! Orasul, la un pas sa piarda gazduirea Campionatului European de Baschet feminin

sala polivalenta (12)In vara lui 2015, Timisoara ar trebui sa gazduiasca un eveniment de mare anvergura la nivel european, EuroBasket Women 2015. Cel putin la nivel teoretic!


Desfasurarea intrecerii continentale si in orasul nostru depinde insa de terminarea Salii Polivalente din spatele Bazei Sportive numarul 2, constructie care si-a depasit deja termenul de finalizare, dar care avanseaza si intr-un ritm de aminteste de balada Mesterului Manole. Leo de Maio, cel care primeste inspectiile de la FIBA, spune ca sunt probleme, dar ca, deocamdata,  Timisoara nu risca sa piarda evenimentul, in timp de consilierul local PSD Alfred Simonis este convis ca la Timisoara nu vor veni cele mai bune baschetbaliste ale Europei.

EuroBakset Women 2015 urmeaza sa fie organizat de Ungaria si Romania, cu meciurile din fazele superioare organizate in tara vecina. In tara noastra ar urma sa se dispute partide din faza grupelor, o grupa la Oradea, si una la Timisoara. Marea problema e ca stravechea si prafuita Sala ”Constantin Jude” nu indeplineste conditile pentru o competitie de asemenea anvergura. Tocmai de aceea, Primaria Timisoara s-a asociat cu Universitatea Politehnica si a venit cu jumatate din suma de contributie pentru ca sala de handbal pe care UPT se chinuia de ani de zile sa o ridice, sa prinda contur, si sa fie o sala polivalenta, nu doar pentru sportul cu mingea mica. In proiect s-a marit capacitatea salii la 2500 de locuri, iar primul termen de finalizare trambitat a fost iunie 2014. Pana astazi, sala nu are nici maca acoperisul finalizat.

In aceste conditi, consilierul local Alfred Simonis a iesit cu un mesaj pe Facebook prin care afirma ca Timisoara a pierdut organizare Campionatului European. Pesedistul spune ca se bazeaza pe ritmul foarte greoi al lucrarilor:

”Imi bazez afirmatia pe faptul ca cei de la FIBA vor vrea sa stie ca totul e gata cu cateva luni inainte, pentru a emite bilete. E o competitie europeana, vor vrea si ei sa aiba ceva sigur. De cand s-a preluat sala si pana acum, s-a lucrat doar 10% din proiect, iar cu ce era ridicat inainte, sala e acum undeva la 60%, in conditile in care urmeaza trei-patru luni de frig si inghet. Sunt convins ca sala nu va fi gata, chiar si domnul robu a recunoscut ca sunt probleme. Ce nu s-a lucrat in patru ani nu se va termina in doua-trei luni, mai ales cu firma in insolventa care s eocupa de sala”, a spus Simonis.

O noua inspectie de la FIBA va veni fie in ultima saptamana din octombrie, fie in prima din noiembrie. Pana acum, de aceste vizite s-a ocupat managerul sportiv al BC Timisoara, Leo de Maio, care spune ca deocamdata nu se pune problema ca Timisoara sa piarda gazduirea competiei:

”Într-adevar, sunt probleme, dar nu s-a stabilit ca Timisoara nu va gazdui Europeanul. Acum s-a pus ultimul arc al acoperisului, la partea din spate deja a inceput sa se zugraveasca. Cand va fi gata acoperisul daca nu vine inghetul rapid, se va putea lucra usor la interior. Mai trebuie sa se termina acoperisul si scara exterioara pe care se va intra in sala, care va fi acum unde se afla zidul de beton care imprejmuieste zona”, spune Leo de Maio.

Cel putin in ultimele doua luni de zile, ultimele arce ale acoperisului, cele dinspre strada, au ramas la fel de golase. Ramane de vazut daca ritmul va creste, astfel incat sala sa creasca precum Praslea cel voinic, sau Timisoara se va face intr-adevar de ras la nivel continental.

Leave a Reply