Razboi cu presa! Fostul sef al RAR Timis, Dorin Candea, a dat in judecata mai multe publicatii online! “Saracii, nici nu stiu ca lucreaza, deja, pentru mine!”

Dorin Candea

Dupa o ascensiune rapida in politica locala, care l-a propulsat in functia de consilier judetean si, mai apoi, chiar in cea de candidat neeligibil la demnitatea de deputat, fostul sef al RAR Timis, Dorin Candea, a decis sa renunte la orice ambitii electorale si sa inceapa un razboi dur cu presa.


Pornind de la epitetul calomnios “infractorul de drept comun” folosit de jurnalisti in campaniile duse impotriva sa, Candea a enumerat mai multe situatii in care o parte a presei locale a actionat la comenzile din umbra pentru a-i denigra imaginea publica.si a-i compromite sansele de avansare in diferite functii.

Paharul resemnarii in fata campaniilor de presa a fost momentul in care fiica sa, eleva la Liceul Pedagogic din Timisoara, a facut o depresie nervoasa in urma unui articol defaimator despre tatal ei si a avut nevoie de tratament la psiholog.

“Am tot spus ca nu o sa bag in seama acele atacuri de presa furibunde impotriva mea, pentru ca sunt major si pot sa le duc pe toate, insa din momentul in care fetita mea a avut o cadere nervoasa – dupa citirea unui articol mincinos despre mine – si am fost nevoit sa o duc la psiholog, totul s-a schimbat!”, spune Dorin Candea.

articol 1

Imediat a dat fuga la un avocat din Bucuresti profilat pe procese de presa, i-a platit un onorariu gras si l-a pus la treaba, urmand ca in curand sa fie demarata actiunea civila in instanta.

“Este vorba despre un avocat cunoscut din Bucuresti, n-o sa dau numele, care a castigat mai multe procese cu presa nationala. Onorariul nu a fost unul mic, insa sper sa merite! Doar la prima evaluare, avocatul a descoperit 246 de articole denigratoare despre Candea, intr-o publicatie apropiata fostului primar din Sanandrei, Dorel Demea. O adevarata campanie dusa impotriva mea, care a culminat, recent, cu articolul despre <infractorul de drept comun> care vrea sa revina la RAR Timis. Nu e nici o problema ca mi s-a blocat revenirea pe vechea functie, eu raman coordonator regional RAR pe zona de vest, insa toti cei care au scris vor trebui sa plateasca. Saracii, nici nu stiu ca au inceput, deja, sa lucreze pentru mine!”, a mai adaugat Candea.

In cadrul procesului civil, dupa cum ne-a dezvaluit fostul sef al RAR, va solicita ziarului care “a facut jocurile primarului Demea” daune morale de 15.000 de euro pe an.

articol 2

“Scriu despre mine de 4 ani, fara sa-mi fi cerut vreodata un punct de vedere! Ciudat este si faptul ca toate articolele sunt negative, de parca nu au gasit nimic pozitiv in viata si activitatea mea. In plus, eu am fost reabilitat de catre instantele de judecata dupa problemele cu justitia din anii ’90, astfel ca nu poti sa spui <infractorul de drept comun> decat daca vrei sa calomniezi!”, atentioneaza Dorin Candea, care in activitatea sa politica recenta a fost si sef de cabinet al senatorului Marcel Suciu.

Pe de alta parte, reprezentantii ziarului vizat de reclamant sustin ca, daca fostul sef al RAR a pierdut unele oportunitati publice, aceste esecuri nu pot fi puse pe seama presei.

“Daca ne-a dat in judecata, asteptam citatia si ne vom judeca! Numai 60.000 de euro ne cere? Altii au cerut si 100.000 (aluzie la Ionut Nasleu n.r.) si tot nu ne-am speriat. Este dreptul sau de a se apara in instanta, doar accesul la Justitie este liber si garantat de lege. Daca a pierdut anumite oportunitati publice, cum a fost si ultima tentativa de numire la RAR Timis, aceste esecuri nu se pot imputa presei care a scris. Hai sa nu ne fie atribuite mai mari merite decat avem!”, ne-a declarat unul dintre actionarii publicatiei online luate in vizor de Dorin Candea…

Vlad Enciu

 

5 thoughts on “Razboi cu presa! Fostul sef al RAR Timis, Dorin Candea, a dat in judecata mai multe publicatii online! “Saracii, nici nu stiu ca lucreaza, deja, pentru mine!”

  1. cine pune pariu cu mine ca ziarele vor plati? 200 de articole denigratoare nu pot fi sterse cu buretele

  2. Bravo Candea, trebuie actionat repede ca aceste gunoaie de ziaristi nu merita decat instanta. Trebuie discutat si cu alti care au fost denigrati gen Cornu care a fost santajat. Curaj si buna credinta ca adevarul si normalitate trebuie sa invinga

  3. daca au fost santajati, de ce nu au facut plangere la Parchet? Cornu a iesit public cu o scrisoare impotriva lui blondu de la pressalert si s-a lasat linistea. probabil de aveau la mana unu pe celalalt

  4. Domnule Enciu eu sunt angajat RAR de peste 15 ani dar un specimen ca acest Candea nu am vazut in viata mea si am avut multi sefi la viata mea. Nu as fi intervenit in discutie daca nu as fi sesizat acelasi limbaj de interlop si escroc al acestui Candea ca sa nu mai vb de comportament si de atitudine: saracii nici nu stiu ca lucreaza pentru mine, fiica e pe medicamente si a suferit depresii, am pierdut oportunitati publice etc. Cine il masi crede, sunt numai baliverne si amenitari voalate. Daca a pierdut “oportunitati” asta se datoreaza cazierului domniei sale exculsiv! Dar altceva vreau sa va povestesc si poate daca ma enervez va si trimit ceva ca sa vedeti ca e asa cum va spun. In cele cateva ore cat a revenit la conducerea RAR Timis acest Candea a chemat doi ingineri in birou si le-a spus pe rand acelasi lucru, adica ca au timp pana a doua zi sa se gandeasca daca “repornesc morisca”!!! Ati inteles? Noroc ca presa a sesizat anomalia ca un om cu condamnari cu ani de puscarie ( chiar si cu suspendare, gratiate…infractiunea tot a existat si a fost savarsita) si una chiar in domeniul inmatricularii autoturismerlor, va ajunge paznic la oi.
    Asa cand citesti ai impresia ca acest individ e alba ca zapada.

  5. Angajat RAR. Se vorbeste de bani luati de pe diferite sevuce drep rasplata ca-i lasa sa functioneze.Face afaceri cu cauciucuru si genti de pe la service-uri si uita sa plateasca.Se vorbeste ca pentru casa lui fura curent electric.

Leave a Reply