BREAKING NEWS! Universitatea Tibiscus din Timisoara revine, treptat, la parametrii ceruti de Carta Universitara, dupa ce fostul rector Corina Musuroi a predat stampila institutiei catre membrii fondatori     Directorul Teatrul German de Stat din Timisoara, Lucian Varsandan, inlaturat din functie de Primaria Timisoara, a castigat definitiv procesul cu municipalitatea    Un nou scandal in Complexul Studentesc din Timisoara, cu un oltean din Tg. Jiu, care l-a atacat cu o scandura pe un banatean din Caransebes, aplanat de politistii locali    Accident de circulatie pe Calea Torontalului, din Timisoara, soldat cu ranirea unui copil in varsta de doi ani, dupa ce o soferita a schimbat banda de mers fara sa se asigure     Curtea de Apel Timisoara a respins, ca nefondata, contestatia la arestarea preventiva formulata de medicul Eugen Posiar     Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Laurentiu Baciu, estimeaza ca 40% din totalul terenurilor agricole ale tarii a intrat in posesia strainilor

Unde-i lege, nu-i tocmeala politica! Comisarul sef Gheorghe Popescu a fost reinvestit in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de Politiei al Judetului Timis

Gh. Popescu

Dupa ce-au intors legislatia pe toate partile si s-au convins ca o hotarare judecatoreasca trebuie pusa obligatoriu in aplicare, conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a acceptat reinscaunarea comisarului sef Gheorghe Popescu in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de Politiei al Judetului Timis (IPJ), chiar daca tocmai se pregateau sa-l confirme in aceasta functie pe comisarul sef Daniel Langa.

Transferul de putere s-a facut joi dimineata, in prezenta stafului IPJ Timis, cand Popescu si-a preluat biroul de inspector sef adjunct, iar Langa a revenit la dreapta comisarului sef Sabin Bogosel, in functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului Timisoara.

“Nu ne lasam, mergem mai departe!”, ne-a declarat Gheorghe Popescu dupa revenirea in functia din care a fost demis abuziv in 2013, dand de inteles ca nu este dispus sa cedeze in fata intereselor politice care bantuie pe culoarele Politiei Romane. Reamintim ca, in urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Timisoara a anulat dispozitia IGPR prin care Popescu Gheorghe a fost inlaturat din functie si a dispus revenirea sa pe post, dar si plata salariilor restante din mai 2013. Chiar daca documentele care au stat la baza demiterii lui Popescu au fost secretizate subit, iar avocata Carmen Obarsanu nu a avut posibilitatea sa le consulte, neavand certificat ORNISS, procesul a fost castigat dupa ce s-a invocat o eroare de forma a mai marilor de la IGPR, care, in graba de a scapa de Gheorghe Popescu, au cerut punerea in aplicare a unui document care inca nu fusese inregistrat legal.

carmen obarsanu 1

“In acest dosar au fost folosite acte secretizate pe care nu am fost lasata sa le vad! Aceasta procedura este periculoasa nu numai pentru dl Popescu, ci pentru toti. Daca o persoana este mazilita de conducerea centrala a Politiei pe baza unor acte scretizate pentru ca acea persoana sa nu se poata apara, atunci inseamna ca nu sint respectate drepturile cetateanului Si este grav pentru noi toti! Cei care au provocat acest incident (secretizarea actelor ce prin lege nu pot fi secretizate) sa dovedeasca ca sint onesti pentru a ocupa functii de decizie nu sa se foloseasca de tertipuri de doi lei. In locul domnului Popescu poate fi oricare dintre politisti”, a precizat Carmen Obarsanu, sotie de politist care, pana in prezent, s-a dovedit foarte eficienta in apararea politistilor nedreptatiti de sistem.

Revenirea in functie a “Comisarului Traversa”, cum este poreclit Gheorghe Popescu de catre subalternii care-i cunosc cariera inca de pe vremea cand lucra la Politia Transporturi, a fost comentata in fel si chip pe culoarele IPJ Timis, mai cu seama ca vechiul si noul inspector sef adjunct a beneficiat, in lupta cu sistemul, si de ajutorul sindicatului.

“Am fost intrebati de ce am sprijinit financiar lupta in justitie a domnului Gheorghe Popescu! In primul rand, pentru ca este membru de sindicat, iar in al doilea rand pentru a demonstra ca deciziile politice din sistem pot fi combatute cu succes in instantele de judecata”, a precizat comisarul sef Doinel Malcoci, liderul Filialei Timis a Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual.

Gh. Ilas

 

4 Responses to Unde-i lege, nu-i tocmeala politica! Comisarul sef Gheorghe Popescu a fost reinvestit in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de Politiei al Judetului Timis

 1. bojin says:

  Bravo dl Popescu. Un adevarat profesionist mazilit de excrocii de politicieni.Justitia face dreptate

 2. “Nu ne lasam, mergem mai departe!”! says:

  În IPJ Timiş, mai mulţi şefi au încercat să intre în graţiile subalternelor

  Scandaluri cu iz sexual au existat de-a lungul timpului şi la IPJ Timiş ca, probabil, la mai toate inspectoratele de poliţie din ţară. Şeful sindicatului poliţiştilor din Timiş, comisarul-şef Doinel Malcoci, nu crede însă că anchetele comandate de la minister vor putea dezgropa morţii. „Au fost discuţii mai demult în IPJ Timiş despre şefi care îşi hărţuiau subordonatele. Nu se pot da nume, s-ar isca scandaluri enorme în familii. Şi nu este corect. Problema gravă este că după toată tevatura asta cu hărţuirile sexuale din MAI nu va ieşi nimic. Un viol, dacă s-a întâmplat azi şi nu e reclamat, nu mai este viol. Nu contest că nu există astfel de cazuri. Ştiu cazuri şi din poliţie de acum 5-6 sau 7 ani, de şefi ce au hărţuit poliţiste. Au fost şi informări, dar nu s-au luat măsuri. Vrem să se facă o dată curăţenie, să nu ne mai facă toată lumea ba golani, ba beţivani, ba nesimţiţi, că ne-am săturat. Să-i scoată pe cei vinovaţi şi să ne lase în pace. Poliţiştii se simt jigniţi de ce se întâmplă”, ne-a declarat comisarul-şef Doinel Malcoci, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Filiala Timiş.

 3. Am regulat,nu violat !!! says:

  Bravo Doinel SNPPC !!!si regulate si avansate !!!”Nu se pot da nume, s-ar isca scandaluri enorme în familii. Şi nu este corect”!?!”Un viol, dacă s-a întâmplat azi şi nu e reclamat, nu mai este viol”????????????????????????

 4. mara says:

  sigur ca Popescu nu are multi simpatizanti prin Politia Timis, dar nu inteleg de ce politistii nu aproba o decizie corecta a justitiei! cum zicea Obarsanu, maine, poimaine in locul lui Popescu poate fi altcineva, care va tamane cu abuzul pe cap

Leave a Reply

%d bloggers like this: