Coruptie la CNA ! Procurorii DNA au perchezitionat biroul presedintei CNA, de unde au ridicat sesizarile false ce-au stat la baza amendarii abuzive a unor posturi de televiziune

laura-georgescu

Procurorii DNA Bucuresti au efectuat, astazi, o serie de perchezitii la sediul Consiliului National al Audiovizualului, de unde au ridicat documentele in urma carora au fost amendate posturile Antena 3, Estrada TV, Etno TV si Taraf TV.


“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2014. In cursul zilei de 30 octombrie 2014, urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate mai multe perchezitii domiciliare la sediul unei institutii publice situate in municipiul Bucuresti”, se arată într-un comunicat al DNA.

Descinderea a luat prin surprindere conducerea CNA, presedinta Laura Georgescu declarand ca nu stie exact ce cauta procurorii anticoruptie.

CNA

 

“In aceasta dimineata, la 8,30, a sosit echipa DNA, care ne-a prezentat mandatul de a ridica documente din institutie. Eu personal le-am spus ca biroul meu le sta tot timpul la dispozitie si ca pot ridica tot ce doresc. Nu mi s-a adus la cunostinta in baza carui dosar se continua cercetarile, nu mi s-a adus la cunostinta ca sunt inculpata intr-un alt dosar, nu mi s-a spus ca voi fi chemata la DNA. Am aflat din presa ca surse judiciare au spus ca au venit sa caute sesizari false pe baza carora sefa CNA a amendat posturi incomode. Precizez ca Legea audiovizualului permite oricarui membru sa se autosesizeze verbal pentru ca decizia de sancționare nu e luata de el insusi. Decizia e luata pe baza unui raport de monitorizare, cu un punct de vedere de la radiodifuzorul reclamat, in sedinta cu 8 membri prezenti si cu sase voturi pentru. Nu stiu de ce as fi falsificat sau as fi instigat la falsificari de sesizari atata vreme cat era suficient sa spun doresc raport de monitorizare pe postul A”, a declarat Laura Georgescu.

In septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, care controleaza postul de televiziune Giga TV, pentru instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere într-un partid. In acest dosar sunt urmariti penal presedinta CNA, Laura Georgescu, Narcisa Iorga, membra a CNA la acea data, si fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc. (G.I.)

 

 

 

 

Leave a Reply