Razboi in toata regula la Tarlungeni. Jucatori scuipati, sicane, nervozitatea lui Alexa pentru deciziile arbitrilor FOTO

acs poli unirea tarlungeni (20)Partida dintre ACS Poli si Unirea Tarlungeni, incheiata 1-1, a fost o experienta urata pentru trupa lui Dan Alexa, din toate punctele de vedere. Pe langa 2 puncte pierdute in lupta pentru promovare, alb-negrii au avut parte de un nou episod satesc, similar celui de la Pancota, cu cateva diferente importante. La Tarlugeni, Alex Popovici a fost inconjurat si scuipat dupa ce s-a lovit la umar , si singurul aspect pozitiv fata de Pancota a fost terenul impecabil al comunei situata in drumul dinspre Brasov spre judetul Covasna.


ACS Poli a fost nevoita sa joace pe un teren mic, desi de calitate buna din punct de vedere ale gazonului. In conditiile in care echipa lui Alexa paseaza mult, terenul nu a fost pe placul jucatorilor alb-negri, care nici nu s-au descurcat foarte bine in compartimentul median, mai ales ca jucatorii de la Tarlungeni s-au tinut scai de ei. Alexa a inceput si cu Rodirlei Duarte, si cu Pedro Henrique, dar brazilianula prins de data aceasta o zi proasta, iar golul a venit de la Keita. Gazdele au egalat imediat dupa statrtul reprizei a doua, prin Forika, iar sicanele jucatorilor si publicului au inceput.

acs poli unirea tarlungeni (16)Echipa a fost ghidata de pe banca de Tavi Benga, in conditiile in care Alexa a fost suspendat si a fost nevoit sa vada meciul din tribuna. La fel ca orice stadion satesc, si la Tarlungeni tribunele sunt lipite de teren, insa acest lucru a permis ca si publicul sa puna presiune, nu doar ca Alexa sa isi transmita indicatiile direct. Cu o repriza a doua in care timisorenii au ratat tot mai exasperant, Alexa si stafful au lasta shcimbarile pentru final, moment in care Trandu si Nanu, introdusi in minutele de prelungire, nu au mai avut ce sa faca. Desi Trandu a jucat bine la meciul cu Mioveni si a marcat direct din lovitura libera, dupa ce etape bune a frecat tusa, Alexa a decis sa nu il titularizeze din nou pe mijlocas, in ciuda faptului ca multa lume considera ca Trandu ar merita ceva mai multe sanse, mai ales ca anul trecut a fost cel mai bun pasator al echipei.

acs poli unirea tarlungeni (18)Pe final de joc, Alex Popovici, intrat dupa minutul 60, a ratat monumental de doua ori din fata portii. De asemenea, Claudiu Belu a executat execrabil penaltiul care ar fi putut aduce echipa in avantaj, in ciuda faptului ca la Tarlungeni, ACS Poli nu si-a facut jocul ei obisnuit.. Alexa a fost deosebit de nervos pe final si a si strigat catre arbitru ”Ce faci, bah idiotule?”. Nervozitatea nu a existat doar pe banca si la ”Chirurg”, dar si la jucatorii Unirii. Pe final de meci, Alex Popovici s-a ciocnit de portarul Niczuly in fata portii, si nu a mai putut sa se ridice de pe gazon. Cateva minute bune, atacantul a fost inconjurat de jucatorii Tarlungeniului, care au inceput sa il sicaneze si l-au si scuipat pe jucatorul cazut la pamant. S-a dovedit insa ca Popovici nu a simulat, deoarece la spital i s-a descoperit o fisura la umar, care il va tine departe de gazon trei saptamani. Atitudinea gazdelor l-a infuriat peste masura pe atacantul Pedro Henrique, care a fost cat pe ce sa se ia la bataie cu jucatorii brasoveni.

acs poli unirea tarlungeni (20)La final, jucatorii de la ACS Poli au avut doar fete de inmormantare, mai ales Pedro henrique, care data aceasta nu a mai incantat pe nimeni cu ”jogo bonito”. Alexa era ca un leu in cusca, desi etapa a fost cat de cat favorabila, deoarece si Resita a remizat la Pancota. Totusi, Fortuna Campina vine puternic din urma, iar motivele de ingrijorare sunt intemeiate, deoarece echipa din Regat joaca bine, spre deosebire de Metalul Resita, care are limitele ei. La final, cea mai relevanta declaratie ramane cea a lui Souleymane Keita, marcatorul goului. Senegalezul a spus ca jucatorii adversi i-au rupt ghetele, atat de lipsit de fair-play au tras de punctul victoriei.

”Pe final ei au pus presiune pe arbitru, care a anceput sa le dea faulturi foarte usor. Au intrat cam dur, eu mi-am rupt si ghetele de la o lovitura. Terenul e foarte mic, nu ai multe spatii, primești mingea, adversarul vine repede spre tine. Nu ne-a ajutat terenul, zic eu. Suntem o echipa careia ii plac foarte mult spatiile si pasam mult, terenul a fost foarte mic pentru noi”, a spus Keita dupa meciul incheiat 1-1.

”Chirurgul” trebuia sa lucreze repede la refacerea moraului echipei, deoarece vineri, ACS Poli are un meci dificil, pe teren propriu cu CSM Ramnicu-Valcea.

foto: Constantin Duma

Leave a Reply