Omul de televiziune Stelu Iordache a demisionat din echipa de consilieri a presedintelui CJ Timis, Titu Bojin! „In administratie inca mai persista boli specifice comunismului: nepotism, sinecurism, inertie!”

stelu iordache11

Fara nicio legatura aparenta cu demisia presedintelui PSD Timis, Titu Bojin, din toate functiile detinute in partid, Stelu Iordache, unul dintre consilierii sai personali la Consiliul Judetean, a anuntat ca renunta irevocabil la aceasta functie! Motivele acestei despartiri intempestive de primul gospodar al Timisului, de politica la nivel inalt si de administratia judeteana ne-au fost dezvaluite in cadrul unui blitz interviu!


 –         Are vreo legatura aceasta retragere din echipa de consilieri a presedintelui Consiliului Judetean Timis cu demisia lui Titu Bojin din toate functiile detinute in partid sau cu punerea sa sub control judiciar in dosarul de coruptie intrumentat de procurorii DNA?

–         Nu are legatura nici cu una, nici cu alta! Pur si simplu, am decis sa renunt la colaborarea institutionala cu presedintele CJ Timis din cauza salariului mic in raport cu atributiunile din fisa postului, cu timpul alocat indeplinirii acestor obligatii de serviciu. In plus, in ultima vreme am avut mai multe oferte de a lucra in consiliere, lucrez la cateva proiecte ambitioase, inclusiv la dezvoltarea pe mai departe a postului de televiziune Europa Nova! Dealtfel, Titu Bojin ramane tot presedintele Consiliului Judetean, deci functia mea nu putea fi amenintata in vreun fel de demisia sa din toate functiile detinute in cadrul PSD!

–         Cum ai descrie perioada petrecuta in Palatul Administrativ, practic palatul de putere al judetului Timis?

–         A fost o experienta interesanta si ma bucur ca, in calitate de jurnalist, am avut ocazia sa vad cum functioneaza o administratie judeteana si din interior! Acuma, la final, pot sa spun ca, din nefericire, mi s-a confirmat tot ce aflam, inainte, pe surse, din culisele politicii si administratiei locale: nepotism, sinecurism, inertie, legislatie anacronica, bataie cu morile de vant…   

–         Ce solutii intrevezi, ca om venit din interiorul sistemului, pentru a curata administratia de aceste racile ale comunismului?

–         Sper ca initiativa legislativa privind limitarea alegerii in functiile de presedinti de consilii judetene, primari, consilieri locali si judeteni la doar doua mandate succesive sa treaca si de Senat si sa se puna in aplicare! Altfel Romania se va afunda si mai mult in incompetenta si lipsa de eficienta, intrucat, intr-un timp mai indelungat, alesii locali au timp sa construiasca in jurul lor sisteme clientelare care genereaza coruptie!     

–         In ciuda unor critici venite din interiorul partidului, presedintele Titu Bojin a decis sa dea credit presei, sa se inconjoare de fosti sau de actuali jurnalisti. Doi dintre consilierii sai personali sunt jurnalisti, purtatorul de cuvant al partidului, de asemenea, iar alti fosti ziaristi sunt instalati la conducerea unor institutii, precum Muzeul Satului Banatean, Parcul Industrial Timis sau Directia Regionala Timis a ANCOM…

–         Presedintele Titu Bojin a incercat sa reformeze administratia judeteana cu oameni noi, tineri, chiar neangajati politic, insa nu intotdeauna a reusit. I s-au pus si i se pun piedici de tot felul, care vin din interiorul partidului sau de la clientela politica a PSD! In consecinta, nu prea i s-a permis acest lucru…

bojin si vulturul

–         TV Europa Nova a promovat pe Facebook, in ultimele zile, o imagine trucata in care Titu Bojin aparea in postura de inger cu aripi, in timp ce Ilie Sarbu si Adam Craciunescu in ghearele unui vultur pe care scria DNA! Ce mesaj ati vrut sa transmiteti cu acea imagine care i-a scandalizat, intr-o oarecare masura, pe fanii celor doua personaje politice?

–         Multi dintre colegii nostri se iau prea in serios sau le lipseste simtul umorului! Acea imagine trucata a fost o lovitura de imagine, o lovitura de marketing a colegilor din redactia TV Europa Nova, pentru ca trebuie sa va spun ca a avut mii de vizualizari. Oricum, nu s-au transmis minciuni sau neadevaruri, intrucat si Adam Craciunescu, si Ilie Sarbu sunt anchetati de DNA.

–         Este adevarat, insa si „ingerul” Titu Bojin a ajuns in ghearele vulturului DNA! De ce crezi ca presedintele CJ Timis a ajuns in postura unui suspect intr-un dosar de coruptie?

–         Titu Bojin este un om foarte iubitor de oameni, foarte bun la suflet, lucru care s-a vazut si la alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean, cand a fost votat masiv de oamenii necajiti, care i-au sesizat acesta latura umana! Poate si din cauza intelegerii de care da dovada in relatia cu oamenii are greutatile prin care trece acum…

Gh. Ilas

2 thoughts on “Omul de televiziune Stelu Iordache a demisionat din echipa de consilieri a presedintelui CJ Timis, Titu Bojin! „In administratie inca mai persista boli specifice comunismului: nepotism, sinecurism, inertie!”

  1. Aveti dreptate, ca acest om datorita felului lui de a fi un om bun , nu a sesizat ca azi sistemul prin procurori pot sa faca abuzuri de nedescris. Atentie amatori fiinca cum si ziaristi gen Sarbu de la protv oricand puteti devenii tinte pentru sistem . Bojin trebuie sa fie puternic si sa nu se lase doborat de excroci. Bravo redactie pentru interviu.

Leave a Reply