19 primari din Timis si-ar putea pierde mandatele! Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-a incercat legalizarea migratiei alesilor locali este neconstitutionala! Vezi lista acestora!

curtea_constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, astazi, ca Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali este neconstitutionala.


Obiectia de neconstitutionalitate a fost formulata de parlamentarii PNL si PDL, care au cerut CCR sa constate ca sunt neconstitutionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migratia alesilor locali. Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmeaza sa reglementeze prin legea de respingere masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curtii.

De altfel, propunerea legislativa care stipula ca primarii care au trecut dintr-un partid in altul in baza Ordonantei 55 isi pierd mandatul a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor, insa, spre bucuria alesilor traseisti, a fost aprobata in Senat, camera decizionala.

„Dupa parerea mea, rezolvarea este extrem de simpla. Poate va amintiti, in Camera a picat Ordonanta. N-are decat sa pice si in Senat si atunci se ajunge inapoi, in situatia prevazuta de lege, adica reintram in normalitate si cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare.”, a declarat noul presedinte ales, Klaus Iohannis.

In cazul in care decizia CCR va fi interpretata in sensul Legii electorale, care spune ca alesii locali care parasesc partidul care i-a adus la putere isi pierd mandatul, atunci in aceasta situatie sunt si 17 primari din Timis, de la PDL, PNL, PP-DD si PNTCD, care au profitat de Ordonanta 55 si au sarit in barca PSD.

Este vorba despre primarii localitatilor Bara, Beba Veche, Boldur, Costeiu, Criciova, Curtea, Ghizela, Manastiur, Masloc, Nadrag, Periam, Recas, Sacalaz, Sandra, Sanpetru Mare, Sacosu Turcesc, Secas, Tomnatic si Valcani, respectiv Ioan Lazarescu, Ioan Bohancanu, Cristian Constantin Stoi, Petru Carebia, Cristian Catana, Mircea Grec, Ionel Timotei Ursu, Ionel Curuti, Bartha Francisc, Liviu Muntean, Cornel Dumitras, Teodor Pavel, Ilie Todasca, Luchian Savu, Viorel Popovici, Gabriel Koller, Simona Magdin, Stoian Vasiu si Dragos Buicu. In localitatile respective, urmeaza sa se organizeze alegeri locale… (G.G.)

2 thoughts on “19 primari din Timis si-ar putea pierde mandatele! Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-a incercat legalizarea migratiei alesilor locali este neconstitutionala! Vezi lista acestora!

  1. Nu vă grăbiți să aruncați cu piatra în ei ,nici eu nu am votat cu aceelașș partid sau alianță politică la fel deci și aleși locali au dreptul sã își schimbe opiniile politice,din vari motive .

  2. intr-adevar isi pot scimba opiniile politice dar renunta la mandat…nu cred ca si-au strans alegatorii si i-au intrebat daca aproba trecerea la alt partid,asta pt.ca au fost alesi pe lista unei anumite formatiuni…

Leave a Reply