Dan Dinu, scandalizat de intentia federatiei de a-l da pe antrenorul RCM Timisoara in judecata: ”Nu suntem in Franta, sa omoram jurnalisti”

dan-dinuFinantatorul RCM Timisoara ramane acelasi si in 2015. Dan Dinu a comentat intentia Federatiei Romane de Rugby de a-l da in judecata pe antrenorul Graingeri Heikell, si a facut o comparatie spumoasa cu atentatul din redactie Charlie Hebdo, in urma caruia zece jurnalisti au fost impuscati de teroristi pentru publicarea unor caricaturi cu profetul Mohammed. Omul de afaceri vede o ingradire similara, pastrand proportiile a libertatii de exprimare.


Neozeelandezul Grainger Heikell a intrat in bucluc dupa ce a declarat, dupa semifinala pierduta cu Farul Constanta, ca ceea ce s-a petrecut cu carnetele jucatorilor este un act de coruptie si o dovada de coruptie din rugbyul romanesc. Declaratia i-a infuriat pe federali, mai ales ca dupa un timp, Heikell a trimis si o scrisoare, prin care i-a ”parat” pe cie din FRR la IRB, dupa ce a vazut ca nu se face lumina in acest caz. De altfel, nici acum, la patru luni de la incidente, nu s-a descoperit vinovatul. Insa intre timp, cei din FRR l-au suspendat pe antrenorul RCM Timisoara pentru zece luni, iar la final de an,s-au gandit sa il actioneze si in instanta. Decizia nu a ramas insa definitiva:

”La ultimul Birou Federal au amanat o decizie. Pentru ce vor să il dea in judecata? Ca a fost spus ca a fost un act de coruptie. Nu suntem in Franta sa omoram jurnalisti”, a declarat Dinu, cu referire la pumnul pus in gura, contra principiilor libertatii de exprimare.

Reamintim la cal semifinala cu Farul Constanta, nu au putut juca din cauza lipsei foii cu viza medicala din carnetele de joc Catalin Fercu, Valentin Calafeteanu, Jack Umaga, Paula Kinikinilau, Eugen Capatana si Fonovai Tangimana. Fara cei cinci titulari, plus ultimul jucator, rezerva, echipa a pierdut semifinala si sansa de a castiga al treilea titlu consecutiv de campioni.

 

Leave a Reply