Primul titlu national din 2015 adus la Timisoara! Nini Dica a castigat Campionatul National de Iarna U14 la tenis de camp! Andreea Velcea a ocupat locul III!

Nini Dica si Smaranda C

Dupa zeci de ani fara rezultate notabile in sportul alb, Timisoara a revenit in forta pe harta tenisului de camp, chiar in primele zile din 2015, prin doua titluri de campioni nationali la simplu si alte doua titluri la dublu obtinute de sportivii din capitala Banatului.


Este vorba despre Nini Dica, 13 ani, legitimat la clubul Sport4Fun Timisoara, si Smaranda Corneanu, 13 ani, de la acelasi club, care, ieri, au sa castige probele de simplu ale Campionatelor Nationale de Iarna U14.

In finala de infarct care a durat aproape trei ore, Nini Dica l-a invins pe Filip Jianu, de la Dinamo Bucuresti, scor 6-7, 6-3, 6-4, in timp ce Smaranda Corneanu a terminat rapid cu Roxana Manu, de la CSS Constanta, scor 6-2, 6-0. O frumoasa surpriza a constituit-o si victoria timisorencei Andreea Velcea in fata Alessiei Ciuca, tot din Timisoara, scor 1-6, 6-3, 6-1, si urcarea pe ultima treapta a podiumului de premiere. In finalele de dublu s-au impus din nou sportivii timisoreni, cuplul Nini Dica – Filip Jianu urcand pe cea mai inalta treapta a podiumului, performanta lor fiind „copiata” si de dublul feminin Smaranda Corneanu – Andreea Velcea.

Nini si antrenorul

„Finala de simplu, disputata intre primii doi favoriti, a fost atat de tensionata, incat nu mai tin minte decat ca am castigat! A fost traita la maxim de toti cei prezenti pe arena de la Centrul National de Tenis, iar in cele aproape trei ore cat a durat partita s-a putut vedea un tenis de cea mai mare calitate. Ambii sportivi s-au tatonat foarte mult, la inceput, iar Nini a intrat mult mai greu in joc, abia dupa ce era condus cu 1-0 la seturi, cand nu mai avea ce pierde. Ne-am pregatit bine pentru aceasta competitie, am imbunatatit mult serviciul, dar ne-am facut si o lovitura de dreapta care pune probleme tuturor”, ne-a declarat Alex Caprioriu, antrenorul lui Nini Dica, aflat la primul rezultat important din cariera sa de antrenor.

Frant de oboseala si de stres dupa finala castigata de Nini Dica, tatal bataiosului sportiv de la Timisoara ne-a declarat ca a fost un meci de infarct.

„Sigur ca ne asteptam sa castige, desi se anunta un meci foarte greu, iar Filip Jianu avea cateva victorii in plus in meciurile directe. Nini s-a trezit greu, ca de obicei, cand era condus, insa a intrat in meci la timp pentru a castiga. A fost un meci de infarct, cum de mult nu am mai vazut, cu mingi lungi si spectaculoase, rasturnari de scor, tie-break si, in final, victoria, dupa o lovitura imposibila! S-a vazut ca, fata de editiile anterioare, la 10 si 12 ani, serviciul a fost impecabil, ceea ce, in final, a si contat. Felicit antrenorul pentru felul in care a stiut sa pregateasca acest turneu”, ne-a declarat Nini Dica senior.

In perioada urmatoare, campionul timisorean va participa la un turneu de categoria I, mondial, la Bolton, in Anglia, dupa care, din 26 ianuarie, la un Grand Slam, in Franta, iar din 6 februarie, alaturi de Filip Jianu, va participa la Campionatele Europene de Tenis U14, in Belarus. (C.R.)

 

Leave a Reply