Efectele luptei anticoruptie! DNA a facut un salt spectaculos in topul increderii romanilor in institutiile statului, ajungand dupa Armata, Jandarmerie si Biserica

dna

In ciuda faptului ca este atacata la baioneta de marii infractori ai Romaniei, de cei ce nu-si pot cheltui linistiti averile ilicite de sute de milioane de euro, Directia Nationala Anticoruptie continua sa creasca in sondajele privind increderea populatiei in institutiile statului.


Numai in 2014, increderea populatiei in DNA a crescut cu 12 la suta, procent care a adus Parchetul condus de Laura Codruta Kovesi pe locul patru in topul general al increderii romanilor, dupa Armata, Jandarmerie si Biserica.

Potrivit celui mai recent sondaj Inscop Research, realizat luna trecuta, DNA inregistreaza 55,8 la suta incredere multa si foarte multa, facand un salt de 12 procente fata de masuratorile din ianuarie 2014, in timp ce increderea populatiei in Agentia Nationala de Integritate a crescut de la 25,8 la suta, in martie 2014, la 43,8  la suta in luna decembrie. Trendul ascendent al celor doua institutii specializate in lupta anticoruptie trebuie plasata, spun realizatorii cercetarii sociologice, in contextul alegerilor prezidentiale de la finalul anului trecut, cand DNA si ANI au beneficiat de cea mai mare expunere media. (M.I.)

One thought on “Efectele luptei anticoruptie! DNA a facut un salt spectaculos in topul increderii romanilor in institutiile statului, ajungand dupa Armata, Jandarmerie si Biserica

Leave a Reply