Primaria Timisoara a inceput lupta impotriva Fratilor Cristescu! Municipalitatea contesta in instanta “improprietarirea” ilegala a SC Bega Turism SA cu un teren ultracentral in valoare de peste un milion de euro

parcare-magazin Bega

Tranferul unui teren ultracentral din proprietatea publica in patrimoniul firmei “Bega Turism”, care apartine fratilor Emil si Marius Cristescu, va fi atacat in instanta de catre Primaria Timisoara. Primarul Nicolae Robu s-a aratat revoltat de afacerea discreta prin care patrimoniul Timisoarei a fost prejudiciat cu un teren in suprafata de 1.852 de metri patrati, in valoare de circa un milion de euro, si a dispus ca juristii Primariei sa atace in instanta acest transfer suspect.


“Transferul s-a făcut abuziv, incorect, si vom ataca in instanta acest act de transfer. Maine dimineata vom sesiza instantele judiciare. Exista o lege care trebuie respectata. Eu imi fac datoria de a lupta pentru apararea patrimoniului public. Parerea mea si a juristilor din primarie este ca nu s-a respectat legea in cazul acestui transfer si, drept urmare, fara patima, cerem instantelor sa judece”, a declarat edilul Timisoarei, aratandu-si nedumerirea ca nimeni din Primarie nu stia nimic despre acest rapt imobiliar din patrimoniul orasului. “Nu ne-a transmis nimeni, nici Ministerul Economiei, nici Bega Turism, absolut nimeni nicio informaţie legata de pierderea proprietatii!”.

Paradoxal, municipalitatea a aflat ca nu mai este in proprietatea terenului pe care se afla parcarea din spatele magazinului Bega doar in urma cu cateva zile, desi, in aprilie 2014, Consiliul Local Timisoara a votat atribuirea directa a terenului, prin contract de concesiune, pe o perioada de 49 de ani, catre SC Drumuri Municipale Timisoara S.A., in vederea realizarii unei parcari supraterane.

La vremea respectiva, Fratii Cristescu se aflau in posesia unui certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, emis de Ministerul Economiei in baza unei documentatii trimise la Bucuresti in februarie 2014, insa nu au facut public acest lucru pana nu au reusit intabularea terenului. Acest lucru s-a intamplat, cu largul concurs al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in data de 10 decembrie 2014, dupa care actele au fost trimise spre conformitate si Primariei Timisoara. In mod ciudat, intabularea s-a facut in baza unui act legislativ din anul 1991, fapt semnalat si de primarul Robu!

Marius-Cristescu-stanga-si-Emil-Cristescu-600x417

 

“Se dispune intabularea dreptului de proprietate conform Hotararii de Guvern 834 din 1991, in favoarea SC Bega Turism SA. Este o hotarare prin care cine are o cladire cu anumite functionalitati intr-o zona, dupa ce isi rezolva problemele de granituire, poate primi in proprietate si acel teren. Haideti sa ne intrebam: pana acum n-a fost necesar terenul? Cum a devenit asa necesara activitatii aceasta parcare incat sa justifice preluarea in patrimoniul companiei Bega Turisma?”, a mai comentat primarul.

In cadrul unei discutii cu primarul, Emil Cristescu a acceptat faptul ca este foarte necesara o parcare supraterana in zona centrala si a declarat ca Bega Turism va face o parcare in regim privat, pe terenul devenit acum proprietatea companiei.

Urmeaza ca instantele de judecata sa descalceasca itele acestei afaceri marca Fratii Cristescu si, in cazul in care transferul de proprietate s-a facut in mod abuziv, sa dispuna revenirea terenului din Piata Ferdinand Foch inapoi in patrimoniul public al orasului. (V.E.)

 

 

One thought on “Primaria Timisoara a inceput lupta impotriva Fratilor Cristescu! Municipalitatea contesta in instanta “improprietarirea” ilegala a SC Bega Turism SA cu un teren ultracentral in valoare de peste un milion de euro

Leave a Reply