Omerta nu mai functioneaza la Politia Timis! Unii dintre fostii sefi aruncati dupa gratii au decis sa accepte intelegerile cu procurorii si sa-si „toarne” colegii si prietenii aflati in vizorul DNA!

comisar sef gheorghe popescu

Dus cu duba la DNA pentru primirea unui televizor cu plasma de la un subordonat, in contul unui transfer intern, seful de pana acum doua zile al Politiei Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu, va fi cercetat sub control judiciar pentru primire de foloase necuvenite.


Televizorul a fost ridicat chiar ieri de la domiciliul politistului si va fi pastrat in camera corpurilor delicte, ca regina probelor la dosar, pentru a arata judecatorilor cat de corupt este politistul care a lucrat ani in sir la dosarele de evaziune fiscala de sute de milioane de dolari ale sirianului Zaher Iskandarani. Paradoxal, in acele vremuri, Popescu nu a fost vulnerabil la mita, insa a cedat ispitei cand a fost ofertat cu un televizor deosebit de smart si color.

Nimic de spus, DNA isi face datoria, insa se pune urmatoarea intrebare: daca procurorul Adrian Nicolae Golban avea informatii si probe indubitabile despre profilul infractional al comisarului sef Gheorghe Popescu, de ce nu l-a ridicat in urma cu o saptamana, cand DNA-ul a impresurat Politia Timis si a retinut patru ofiteri din structurile de conducere? Ba mai mult, Popescu a fost numit ca interimar la conducerea institutiei, pana la organizarea unui eventual concurs pe post.

Raspunsul este simplu! Pentru ca acuzatiile impotriva lui Gheorghe Popescu au fost formulate de unii dintre arestati, in ultimele zile, dupa ce au acceptat intelegerile cu anchetatorii, in schimbul reducerii cu o treime a pedepsei, si au oferit informatii pretioase in extinderea anchetei. Cum este si aceasta “dezvaluire” despre televizorul lui Popescu!

Adrian Golban
Adrian Golban

“Unul dintre fostii sefi ai institutiei, incarcerati in Arestul Politiei, a fost scos afara si condus la DNA pentru declaratii. Sigur va scrie lucruri interesante pentru procurori in dosarul de coruptie de la Politia Timis”, ne-a sesizat unul dintre politistii vigilenti din interiorul institutiei, in urma cu doua zile, cand un fost sef de serviciu a fost chemat la cafea de procurori.

La doar o zi de la acesta intalnire, Gheorghe Popescu a fost luat cu duba si dus la DNA… Comentariile sunt de prisos!

“Este vorba despre o inscenare! Voi spune presei mai multe din acest acest caz, dupa ce voi studia dosarul! Deocamdata nu pot face acest lucru, pentru ca nu am fost prezenta la audierea clientului meu!”, ne-a declarat Carmen Obirsanu, avocata fostului sef al Politiei Timis.

In acest context, cand oamenii sunt ridicati in baza a doua denunturi, cum remarca si avocatul Florin Kovacs, trebuie sa spunem ca respectam lupta anticoruptie dusa de procurorii DNA, o sustinem, insa instigarea la denuntarea “caprei vecinului” este o procedura riscanta, de rezultat, care s-ar putea dovedi superficiala la testul evaluarii judecatoresti.

Vremurile se schimba, rigorile legii sunt tot mai dure, institutiile anticoruptie sunt tot mai prezente in viata publica… Ne intrebam ce s-ar fi intamplat prin anii 1995, cand presedintele Curtii de Apel Timisoara si-a sarbatoriat ziua de nastere la sediul institutiei, iar unul dintre marii afaceristi cu tigari din acea perioada, Mujea Marcelini, i-a adus in dar chiar un televizor color. Sau, mai tarziu, cand un procuror timisorean a fost surprins vizionand un anumit canal de stiri si a primit drept recompensa, la usa apartamentului, ati ghicit!, tot un televizor color… (G.I.)

8 thoughts on “Omerta nu mai functioneaza la Politia Timis! Unii dintre fostii sefi aruncati dupa gratii au decis sa accepte intelegerile cu procurorii si sa-si „toarne” colegii si prietenii aflati in vizorul DNA!

  1. Timisoara cea mai vulnerabila Politie , plina de corupti , hoti si tigani care-i manevreaza !! Trebuie curatenie la sange in toata tara !!

  2. Ocuparea centrului de catre tigani s-a facut cu complicitatea judecatorilor, procurorilor, politistilor, cartii funciare! Pt impodobirea centrului cu familii de tigani va trebui odata si odata sa-si primeasca pedeapsa

  3. Nu-i mai luati apararea lui popescu asta (scris cu litera mica pentru ca nu merita scris cu litera mare) ca nu cred c-o fi vreun sfant. Nu l-au ridicat odata cu ceilalti posibil din cauza faptului ca nu mai avea cine conduce inspectoratul pana la numirea altor interimari. Sau poate ca , ,,muica, acu-i veni randul”! Asa ca foarte bine ! Va sugerez sa lecturati si :
    .
    https://malinbot.wordpress.com/tag/gheorghe-popescu/

  4. inculpatul popescu,toata lumea stie, in anul 2010 cand s-au taiat salariile isi batea joc de politistii care aveau credite la banci spunand ca doar un “politist tampit poate sa ia credit de la banca…”acum inteleg de ce spunea asta! pai el nu traia doar din salariu ca marea majoritate a politistilor…el avea “si alte surse de venit…” SPAGA!

Leave a Reply