BREAKING NEWS! Un primar din Timis, membru al PSD de 20 de ani, ii cere lui Liviu Dragnea sa plece de la conducerea partidului si a tarii    Peste 4.000 de liceeni din Timis s-au prezentat, astazi, la prima proba scrisa a examenului de bacalaureat, cea la Limba romana    Judecatoria Timisoara se va pronunta, la termenul de azi, asupra cererii procurorilor de prelungirea a mandatului de arestare in cazul interlopului santajist Bogdan Tirca    Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca nu va fi niciun OUG pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala    Ionel Ganea a condus primul antrenament al retrogradatei ACS Poli, la care au participat peste 30 de jucatori    Deputatul PSD Adi Pau ii ia apararea primarului din Timis care a cerut ca penalul Liviu Dragnea sa demisioneze din functii

SINDROMUL GUANTANAMO in Timis? IGPR va trimite o echipa de control care sa verifice conditiile de detentie si modul in care sunt tratati detinutii in Arestul IPJ Timis

arest-IPJ Timis

Scandalul iscat in jurul tratamentului discretionar aplicat fostilor sefi ai Politiei Timis, inspectorul sef Sorin Muntean si inspectorul sef adjunct Florin Bolbos, dupa arestarea preventiva si incarcerarea intr-o celula a Arestului IPJ, nu a ramas fara urmari.

Avocatul Florin Kovacs, aparatorul fostului inspector sef, a sesizat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si a solicitat o verificare a conditiilor de detentie si a modului in care sunt tratate persoanele inchise in arestul institutiei cazone de pe bulevardul Take Ionescu.

„Am facut copii dupa articolul din ImpactPress, despre abuzurile unui gardian la adresa celor doi ofiteri de politie aflati in arest preventiv, si le-am trimis la Bucuresti, la IGPR, pentru a solicita o cercetare la fata locului. Nu este posibil ca un individ plin de zel sa-si umileasca fostii sefi, sa le faca viata din arest un adevarat calvar. Aici nu vorbim despre indeplinirea sarcinilor de serviciu, despre fisa postului, ci despre excese verbale si comportamentale, zgomote produse prin lovirea gratiilor cu un ciocan, tipete, puneri inutile la punct! Iar peste toate astea, gardianul s-a si laudat colegilor ca si-a batut joc de cei doi incarcerati de lux. Putem vorbi despre rele tratamente aplicate detinutilor”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs, care spune ca a primit asigurari ca situatia din arestul Politiei Timis va fi investigata in cel mai scurt timp.

De altfel, dupa aparitia articolului despre umilirea fostilor sefi ai Politiei Timis in arestul institutiei pe care au condus-o, gardianul vizat, Sorin Purcarin, l-a si amenintat cu bataia pe liderul de sindicat Doinel Malcoci.

„In locul unei atitudini civilizate, respectivul gardian m-a sunat si m-a amenintat vadit, spunandu-mi ca va matura curtea politiei cu mine! Astept acel interval, pentru ca mi-a spus ca ma v-a scoate la interval! Sa vedem pana unde poate merge tupeul unui agent de politie care vrea sa-si impresioneze colegii!”, a precizat comisarul sef Doinel Malcoci intr-o emisiune a postului TV Europa Nova Timisoara.

Stapan pe sine si mistocar pana la capat, agentul de politie Sorin Purcarin nu a ezitat sa posteze chiar si un comentariu la articolul de pe site-ul ImpactPress.

„Promit in mod solemn ca la apelul de dimineata cand se da raportul o sa ma prefac ca nu-l mai vad pe detinutul Munteanu in chiloti si pe detinutul Bolbos stind in fund in pat .Imi pare rau ca le-am atras atentia sa respecte regulamentul in vigoare intocmit si aprobat de ei cind erau in functii. Daca formula d-le este o injosire greu de indurat, sa fi respectat legea si le spuneam d-le insp. sef! Conform DEX detinut = persoana tinuta sub stare de arest”, a precizat politistul, ascuns sub pseudonimul “gardianul mistocar”!

Asteptam concluziile echipei de control din cadrul IGPR, insa, dupa cum am aflat, in ultimele zile lucrurile s-au indreptat vizibil in arestul Politiei Timis. Pesemne, noul inspector sef Ion Mirescu a coborat armata din pod… (G.I.)

11 Responses to SINDROMUL GUANTANAMO in Timis? IGPR va trimite o echipa de control care sa verifice conditiile de detentie si modul in care sunt tratati detinutii in Arestul IPJ Timis

 1. adrian says:

  Respectul se castiga ci nu se impune politic asa cum au fost invatati acesti detinuti! Felicitari gardianului ca isi face datoria! Rusine acelui lider de sindicat cu fata de bisnitar! Acel bisnitar ar trebuii dat afara din politie atata timp cat apara niste oameni cercetati de coruptie si improsca cu noroi un gardian care isi face meseria? Cum a ajuns acest bisnitar in politie?

 2. Adam says:

  Nu trebuie blamata o persoana care vorbeste despre suflet si dreptul de a ramane om indiferent in ce situatie te pune viata! Asta e invatatura crestina, dar cati dintre cei ce arunca cu piatra au tinut vreodata o Biblie in mana

 3. etena says:

  Propun ca Sorin Purcarin sa fie noul lider de Sinsicat, un om care tine cu colegi nu unul care reprezinta interesul sefilor

  • popescu says:

   Intradevar! Ai pefecta dreptate !un politist adevarat domnul Sorin Purcarin! Care ar fi modalitatea sa ajunga Sorin Purcarin lider?

 4. MH says:

  Sorin Purcariu reprezinta numai emanatie frustrarilor pe care le are.Lider?!Sigur ca da !Al vreunei ciurde de porci !@etena-bati campii!Tine cu oricine dar nu cu colegii iar interesul e numai al lui!Multi comentatori pe aici ,in fapt nu prea stiti despre ce fel de lighioana olteneasca lipsita de orice simt moral vorbiti.Pe scurt :primata pe care o laudati e pur si simplu un gunoi nimic mai mult.

  • popescu says:

   Malcoci te oftici? Cei cu nick namu asta “MH” Mai bine iti puneai nick Sarbu, ti se potriveste de la contrabanda cu tigari!

 5. Martor says:

  Anul trecut ,,gardianul mistocar,, l-a aparat in fata Consiliului de disciplina pe un coleg de la sectia 5 operat de doua ori pe creier (accident in timpul serviciului) si avea acte medicale care interziceau categoric sa fie trimis la minus 6 grade pe jos in patrulare .Omul acesta a facut doua rapoarte sa fie mutat oriunde pentru ca nu mai rezista in ger si conducerea retinuta azi au refuzat.In disperare si fiind provocat a ripostat dur agresind un domn subcomisar.Comisia a propus in unanimitate destituirea din functie a acestuia iar Sorica a administrat probe in aparare ,a gasit citeva vicii de procedura s-a dus la insp.sef si l-a convins sa nu tina cont de propunerea Consililui prezidat de dl.Langa si sa aplice o pedeapsa mai blinda(10 % din salariu).Cred ca asa ceva nu s-a mai intimplat in I>P>J ca un sef sa nu tina cont de consiliul alcatuit chiar de el.Era treaba lui sa se certe 20 minute cu insp.sef si alte 15 cu loctiitorul ?Azi colegul lucra la Cazier si face treaba buna! Miine postez o alta speta si poimiine alta .

 6. maron says:

  asteptam si faptele de vitejie ale lui georgescu de la s3. oamenii din iozefin stiu despre ce vorbim

 7. Martor says:

  In urma cu vreo doi ani a fost retinut ,ulterior arestat un politist de la sectia 1 (MAX) si bagat noaptea in arest .La scurt timp a descins in arest Bolbos insotit de un alt ofiter l-a scos din celula dupa ora stingerii pe MAX si bagat in cabinetul medical unde a fost obligat cu tupeu jegos sa-si scrie demisia.Intrucit nu stia cum se compune o demisie Bolbos a sunat pe cineva de la cadre care a dictat prin telefon.Dupa ce politistul a fost bagat in celula Bolbos a raportat telefonic probabil unui superior succesul.Nu a apucat sa se bucure decit 2 minute ca pe hol era de serviciu ,,gardianul mistocar,, care a sarit pe Bolbos ca lupul pe oaie !Sorin i-a spus ca nu are nici o calitate sa scoata detinuti noaptea fara nota,bon si sa-i oblige sa semneze acte sub semnatura privata ,etc si ca tocmai a facut abuz in serviciu iar dimineata va merge la parchet!In sprijinul lui Sorin a sarit seful de tura si un tinar ofiter de serviciu pe unitate care a consemnat in caietul de control.Tavalit rau si speriat cms sef Bolbos a rupt demisia luata cu japca profitind de starea psihica a omului respectiv.Acel om duce si azi o piine acasa la cei doi copii ,e inca la sectia 1 si a fost achitat in prima instanta!Asta e Sorin un nealiniat,un rebel care o cauta cu luminarea!Miine urmeaza alta mai tare!

 8. Poarta 1 says:

  dar tu martore baiat destept stii pentru ce a fost luat max atunci, nu? pentru implicare intr-o retea de prostitutie locala, daca nu stii! merita sa ramana in structuri? mare om gardianul mistocar

  • escu says:

   Parca mai sus se spunea ceva de genul ca ar fi fost achitat in prima instanta. Si chiar de n-ar fi asa exista inca prezumtia de nevinovatie. De ce sa-si dea demisia? Daca va fi achitat definitiv cine-l va mai angaja atunci la loc? Daca lucrurile prezentate mai sus sunt adevarate cred ca domnul ,,martor”, daca are probe, ar trebui sa faca un denunt.

Leave a Reply

%d bloggers like this: