EXCLUSIV! Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis isi cauta un nou sediu, dupa ce inspectorii au acuzat conditiile inacceptabile de lucru din cladirea Postei Mari

Mihaela_Ignat

La nici un an de la mutarea birourilor in cladirea Centrului Regional Retea Postala Timisoara, inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis au ajuns, din nou, in situatia de a-si cauta un loc in care sa-si desfasoare activitatea.


Decizia ca institutia responsabila cu protejarea consumatorilor din Timis sa-si caute un alt sediu apartine conducerii centrale a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si vine pe fondul criticilor dure ale sindicalistilor, care, in ultimul an, au trimis nenumarate memorii la Bucuresti pentru a se plange de conditiile de lucru de la ultimul etaj al Postei Mari.

„Ultimul memoriu a fost semnat de toti comisarii activi si a fost insotit de fotografii in care aratam starea jalnica a spatiului in care ne desfasuram activitatea! Efectiv ne era rusine sa invitam operatorii economici la sediu pentru lamurirea unor reclamatii! Frig, parchet antic, grupuri sanitare sub orice critica, miros de mucegai si, peste toate, incaperea de tip hala nu ne dadea posibilitatea sa asiguram confidentialitatea verificarilor, a discutiilor cu persoanele reclamate. Am fost nevoiti sa plecam dintr-un spatiu ideal pentru activitatea noastra, cum era fostul sediul al saptamanalului Agenda, din motive ce tineau de cuantumul chiriei, si am venit, pe bani mai putini, e drept, intr-un spatiu incompatibil cu activitatea unei institutii moderne, care lucreaza direct cu publicul”, ne-a declarat unul dintre sindicalistii CJPC Timis.

Trecand peste suspiciunile ca fiecare dintre cei doi sefi – Flavius Nicoara, care a demisionat de la conducerea institutiei si s-a reprofilat pe alte activitati, si Mihaela Ignat, actuala sefa interimara a Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului – ar fi avut motivele lor pentru a sustine instalarea sediului intr-un loc sau altul, sindicalistii au cerut imperativ sefilor de la Bucuresti sa dispuna mutarea OPC intr-un spatiu adecvat.

birou_OPC_Timis

Dupa verificari in teritoriu, intr-un final, acest ordin a venit, iar Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis trebuie sa-si caute un alt sediu.

„Tara asta este condusa de sindicalisti! Nu inteleg de ce, dupa ce am facut eforturi pentru a amenaja acest spatiu, acuma trebuie sa ne mutam in alta parte, la presiunea sindicatului! Cine crede ca vom gasi un alt loc ultracentral, la pretul chiriei de aici, se inseala. Asta e, nu avem ce face, trebuie sa ascultam de sindicat si sa ne cautam un alt sediu, unde sa ne mutam birourile si activitatea cotidiana. Vom anunta publicul unde sa se prezinte pentru depunerea reclamatiilor dupa ce ne vom stabili in alta parte”, si-a exprimat revolta Mihaela Ignat, comisarul sef interimar al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Timis, facand aluzii la faptul ca disputele din interiorul institutiei sunt alimentate, discret, de catre unii dintre fostii sefi care au ramas fara functii.

Deocamdata, reclamatiile consumatorilor se primesc tot la sediul din cladirea Postei Mari. (G.I.)

2 thoughts on “EXCLUSIV! Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis isi cauta un nou sediu, dupa ce inspectorii au acuzat conditiile inacceptabile de lucru din cladirea Postei Mari

  1. Cu ce a fost spatiul acela amenajat? Ca la cum arata, parca a fost dezafectat, nu amenajat. Asta e clar o chirie cu “obligatii”: cineva isi ia partea si din banii aia, altfel nu vad cum o institutie care trebuie sa protejeze si sa verifice bunul mers al activitatilor si-ar putea desfasura activitatea intr-un asemenea loc. Adica eu ca si comisar, te oblig pe tine- prestator de servicii, sa ai conditii umane de functionare, dar eu lucrez intr-o buda!

  2. acel spatiu e ca o baraca pentru salahori! cine a decis mutarea OPC acolo este clar ca s-a ales cu ceva cascaval!

Leave a Reply