EXPLOZIV! Un fost ofiter al SRI Timis denunta faptul ca in presa timisoreana ar activa agenti acoperiti care raspund la comenzile serviciilor secrete! VEZI cine a facut aceasta dezvaluire!

sturz_vasile

In plina campanie de deconspirare a ofiterilor acoperiti din presa si justitie, ultima caz fiind cel al consilierului ministrului Justitiei, Florin Andronache, ofiter activ la UM0735 Ploiesti, un om de afaceri din Timisoara a facut o serie de dezvaluri care vin sa sustina ideea ca serviciile secrete ar fi racolat oameni de presa si in orasul de pe Bega.

Prezent la emisiunea Bursa afacerilor de la TV Europa Nova, maiorul in rezerva Vasile Sturz, fost ofiter al SRI Timis, actualmente om de afaceri, a lasat sa se inteleaga ca in presa timisoreana exista jurnalisti care raspund la comenzile serviciilor secrete.

“Fara niciun fel de indoiala, exista jurnalisti care primesc informatii privilegiate din dosarele lucrate de SRI sau ataca la comanda oameni de afaceri care nu mai sunt in gratiile serviciului. Eu personal am fost tinta unei astfel de campanii de denigrare comandata din interiorul SRI, cu informatii confidentiale care au ajuns la presa pe cai neortodoxe. Am aflat despre cine este vorba, un ofiter din cadrul SRI Timis, am mers direct la el si l-am intrebat de ce se lupta cu mine prin intermediul presei. Nu pot sa va dau nume, insa, mai devreme sau mai tarziu, ofiterii acoperiti din presa se vor deconspira singuri, ca Robert Turcescu”, a declarat Vasile Sturz in studioul TV Europa Nova, cu precizarea ca in SRI sunt grupuri de interese care protejeaza anumite afaceri.

In viziunea sa, servciile secrete trebuie sa aiba surse in toate mediile sociale pentru a preveni eventuale atacuri la democratie, cum a fost cel din Franta, din redactia revistei Charlie Hebdo, insa de la activitatea de prevenire, pana la sustinerea de campanii defaimatoare la adresa unor institutii sau persoane e cale lunga, iar serviciul, in acest fel, abdica de la rolul sau intr-o societate moderna. De altfel, suspiciuni legate de prezenta unor agenti acoperiti pe piata media, care sunt folositi la “demolarea” unor persoane sau institutii, au fost invocate si de liderul Sindicatului Politiei Timis, comisarul sef Doinel Malcoci.

doinel_malcoci

“Stiu ca telefonul meu e monitorizat, e si normal sa fie asa intr-un stat de drept! Intr-una dintre inregistrarile din dosarul Politiei Timis apar si eu discutand cu acel Duma care umbla cu tehnica pe el, in care mi-am spus opinia despre diferite chestiuni. La un moment dat, am dat si cateva nume de ziaristi care au comportament de agenti acoperiti. Ei bine, acea parte a discutiei nu apare in stenograme, ceea ce ma face sa cred ca exista o anumita protectie din partea institutiilor de forta. De fapt, cine a avut interesul sa distruga imaginea Politiei Timis?”, se intreaba retoric Doinel Malcoci.

Dupa autodeconspirarea lui Robert Turcescu, care, inainte de inceperea campaniei electorale pentru prezidentiale, a venit la televizot pentru a recunoaste calitatea sa de agent acoperit, mai nou, zilele trecute, jurnalistul Radu Moraru a recunoscut ca, in 2012, a existat o tentativa de racolare a sa de catre serviciile secrete, care i-au promis gradul de general, insa ca a refuzat acea propunere.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii trecute, directorul Televiziunii Romane, Stelian Tanase, i-a adresat o scrisoare generalului Florian Coldea, directorul interimar al SRI, in care-i solicita retragerea ofiterilor acoperiti din TVR. “Domnul George Maior, in calitate de director general al Serviciului Roman de Informatii, a declarat ca identitatea ofiterilor acoperiti din presa nu va fi aflata niciodata, deoarece «e vorba de ofiteri acoperiti si de secrete de stat». Prin urmare, va solicit retragerea ofiterilor acoperiti din Televiziunea Romana, care trebuie sa functioneze independent si sa ofere cetatenilor informatii corecte si echidistante”, a precizat Stelian Tanase. (G.I.)

 

6 thoughts on “EXPLOZIV! Un fost ofiter al SRI Timis denunta faptul ca in presa timisoreana ar activa agenti acoperiti care raspund la comenzile serviciilor secrete! VEZI cine a facut aceasta dezvaluire!

  1. Pai mai fratilor, e plin de securisti in presa! Asta este noutatea? Pai Bota ce este? Un spagar nenorocit care scrie ori pe bani( grindeanu si fratii Cristescu,,,,), la santaj ( aici stie cel mai bine Cornu) si la comanda serviciilor( DNA, SRI, SIE…..) .

  2. Bota un “ziarist” spagar notoriu. Toata Timisoara stie acest lucru. Toticei care il cunosc stiu ca este un libidinos si un retardat mintal . Te uiti la el si vezi din cum ii joaca ochi in cap ca are o problema FIZICA la cap. Oare cand se uita in oglinda el nu observa ? Sau nu vede nici bine si se vede in oglinda “foarte frumos”? Oricum este folosit de structuri si de politicieni apoi BANUL este dreptatea lui. Societatea civila trebuie sa reactioneze fata de aceste ABUZURI si trebuie sa oblige prin lege ca oameni ca bota( fara b mare, ca nu merita) sa dispara definitiv din presa, si sa plateasca mizeriile care le face. Am citit ca deja are cateva procese pierdute si cateva pe rol asa ca nu mai dureaza mult si va plati daune de nu poate sa duca. MIZERABILUL

  3. Bota ofiter acoperit! Aberant ! La IQ-ul si rautatile lui nici de portar la S.R.I. nu e bun ! Scuipa unde a lins . Ziarist spagar ! Multa lume stie ce jocuri a facut si face numai de dragul de a epata si a iesi in fata ca paduchele in frunte ! Rabdare ca o sa se faca de rahat intr-o zi .

Leave a Reply