Omul Guvernului, la DNA! Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, audiat in calitate de martor in dosarul de coruptie al fostilor sefi din Politia Timis! VEZI unde apare in stenograme!

eugen dogariu

Procurorii DNA continua audierile in dosarul de coruptie al fostilor sefi din Politia Timis, chiar daca o parte dintre inculpati, cum e si cazul fostului inspector sef Gheorghe Popescu sau al comisarului sef Armando Turai, au fost trimisi deja in judecata sau chiar condamnati.


Astazi a venit randul prefectului de Timis, Eugen Dogariu, sa fie chemat la parchet, unde a fost audiat in calitate de martor la operatiunea politico-politieneasca de mutare abuziva a unui agent dintr-o localitate in alta.

Numele prefectului apare in stenogramele discutiilor dintre omul de afaceri Gelu Milutinovici, fost secretar executiv al PSD Timis, si fostul inspector sef al Politiei Timis, Sorin Munteanu, ca o garantie a faptului ca rezolvarea problemei de la Recas este sustinuta la cel mai inalt nivel al administratiei judetene.

„Muta-l, te rog! Eu am, acuma ma-ntalnesc si cu Eugen. Stii tu care Eugen. Da? Sorine, te rog eu, ia problema serios in mana! Saptamana viitoare rezolv-o, bine?”

Pentru a sustine moral decizia inspectorului sef cu privire la masurile abuzive ce urmau sa fie luate fata de agentul Duma, Gelu Milutinovici i-a transmis inspectorului sef ca in aceeasi problema va discuta cu un coleg de partid, numitul “Eugen”. La finalul convorbirii, Milutinovici nu s-a mai ferit si a afirmat in mod neechivoc ca tocmai este sunat de prefect:

„Uite chiar acum ma suna prefectul. Stau de vorba si cu el si te rog impreuna cu el, ca-ti acorda si el sprijin. Bine?”

Intrucat in aceleasi stenograme apare si numele presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, si acesta urmeaza sa fie rechemat la intalnirea cu procurorii.

“Ca urmare a discutiilor purtate cu primarul din Recas, in data de 20 octombrie 2014, Bojin Titu l-a contactat telefonic pe cms.sef Muntean Sorin, caruia i-a spus doar ca doreste sa discute in legatura cu situatia de la Recas, fara a mai apuca sa faca alte precizari, deoarece a fost intrerupt de catre inspectorul sef Muntean, care i-a prezentat un „raport” complet, grabindu-se sa-l linisteasca pe decidentul politic, caruia i-a relatat cu obedienta ca va solutiona aceasta solicitare avand un caracter personal si ca va dispune masuri administrative fata de agentul de politie Duma Dumitru”,

mentioneaza procurorii in referatul prin care s-a solicitat instantelor de judecata arestarea preventiva a persoanelor implicate in terorizarea politistului din Recas. Totodata, Titu Bojin va trebui sa raspunda si intrebarilor referitoare la accidentul de pe autostrada, din primavara anului trecut, cand masina CJT a circulat pe contrasens si a provocat intrarea unui participant la trafic in parapetii laterali…(G.I.)

Leave a Reply