SOC cazon! Tribunalul Militar Timisoara ar putea fi desfiintat, ca si toate celelalte instante militare din tara!! “Judecatorii militari solutioneaza, in medie, doar 1,5 dosare pe an!” VEZI cine a facut aceasta constatare!

tribunalul_militar_tm

Judecatorul Horatius Dumbrava, fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat ca, in curand, CSM va propune Ministerului Justitiei desfiintarea tuturor instantelor militare din tara si infiintarea unor completuri specializate pentru militari la instantele ordinare, intrucat acestea “nu au, efectiv, de lucru”.


Este vorba despre Curtea de Apel Militara Bucuresti, Tribunalul Militar Iasi, Tribunalul Militar Cluj-Napoca, Tribunalul Militar Timisoara si Tribunalul Militar Bucuresti, unde judecatorii solutioneaza, in medie, 1,5 dosare pe an.

“Ca sa aveti o imagine, un judecator de la tribunale solutioneaza, pe luna, in afara vacantei judecatoresti, peste 80 de dosare, iar un judecator militar solutioneaza, pe luna, la Iasi, de exemplu, 1,9 dosare, iar la Cluj 1,5 dosare. La Bucuresti, este adevarat, sunt mai multe, opt dosare pe luna”, a exemplificat Dumbrava in cadrul unei intalniri cu presa, la Suceava.

Tot cu aceasta ocazie, magistratul a inlaturat ipoteza potrivit careia NATO n-ar agrea desfiintarea instantelor militare din tarile membre.

“Aici e o problema care a aparut ca un fetis, cum ca Tratatul de aderare la Alianta Nord-Atlantica nu ar permite acest lucru. Nu este adevarat, daca citim cu atentie legile de aderare, in special legea cadru – Legea 362 din 2004 – nu se face referire la existenta instantelor militare”, a precizat magistratul.

Dupa definitivarea unei strategii privind desfiintarea instantelor militare, se asteapta un aviz pozitiv din partea Parlamentului.”Trebuie sa va imaginati ca in anul 2014 nu au avut niciun rechizitoriu de solutionat. Or, este inadmisibil, daca ne gândim in raport cu celelalte instante, cum e Curtea de Apel Bucuresti, care are dosare extrem de complexe si in penal, dar nu numai in penal. Si aici, sigur ca noi trebuie sa facem propuneri, iar Parlamentul sa intervina”, a conchis Horatius Dumbrava. (G.I.)

Leave a Reply