VIA RUSIA! Fostul judecator al Curtii Constitutionale, Toni Grebla, a fost retinut de procurorii DNA! Se cere arestarea preventiva pe 30 de zile!

Toni_Grebla

Fostul judecator al Curtii Constitutionale (CCR) Toni Grebla a fost retinut de procurorii DNA. Avocatul acestuia a precizat ca se pune in executare mandatul de retinere si miercuri se va merge in instanta cu propunerea de arestare la domiciliu.


El a declarat ca exista o acuzatie in plus in urma unui autodenunt privind un contract de vanzare-cumparare de capre. “Sunt aceleasi acuzatii, nu avea ce sa recunoasca, nu a dat telefon la nimeni”, a mai spus avocatul. Toni Grebla a venit inca de dimineata la DNA. La intrare in sediul DNA, a precizat ca a fost chemat de procurori si ca se prezinta ca “orice cetatean”, intrucat in prezent nu are niciun fel de functie si nici activitate intr-un partid politic, dupa ce a demisionat din CCR pe 4 februarie, si ca nu se asteapta sa fie retinut.

“Daca din punct de vedere institutional am inteles ca se doreste schimbarea clasei politice si prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu inteleg ce mi se intampla. Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoasteti din spatiul public, altele sunt niste interpretari fantasmagorice. Nu a aparut nimic nou in dosar pana acum, ba dimpotriva, probele administrate pana in prezent par sa confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciara va continua cum e normal sa continue. Eu sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public”, a afirmat Grebla.

Despre relatia cu finul sau, fostul judecator a spus ca si-o asuma, chiar daca poate uneori a fost nepotrivita. “Eu accept acest punct de vedere,  dar de aici si pana la fapte penale este cale lunga, astfel incat nu am decat sa ma prezint la DNA de cate ori sunt solicitat, ancheta este in curs, apoi justitia, daca va fi cazul, se va pronunta”, a sustinut el. Intrebat daca se asteapta sa fie retinut, Toni Grebla a raspuns:”In niciun caz”.  La doar cateva ore, fostul judecator al a fost retinut de DNA, procurorii urmand sa solicite instantei arestarea sa preventiva pentru 30 de zile. Avocatul sau Petre Buneci sustine ca aceasta cerere de arestare este o umilire la adresa fostului judecator CCR si ca procurorii i-au adus o noua acuzatie nefondata acestuia.

“Ar fi incercat sa vanda caprele pe care nu le are unei alte persoane. Ca sa mearga umilirea pana la capat se cere si arestarea preventiva.  Ar fi incercat sa vanda vreo 50 de capre prin persoane interpuse. Nu a recunoascut pentru ca nu avea ce”, a spus avocatul Petre Buneci. (V.E.)

Leave a Reply