CRONICA FEST-FDR! Cele mai premiate trupe de teatru din Romania isi prezinta creatiile la Timisoara, in cadrul Festivalului European al Teatrului! (P)

sala teatru aplauze

Cum e sa asculti hip-hop cu orchestra in cea mai eleganta sala de spectacole din oras si, sub frescele ”teribilului” Kiriacoff – Suruceanu? Teribil, am putea spune. Asa cred si cei 600 de timisioreni care se vor (re)intalni miercuri, 22 aprilie, de la ora 21, in Sala Mare a Teatrului National cu Subcarpati + Orchestra. In trei zile de cand s-au pus in vanzare biletele la concertul care va inchide prima parte a FEST – FDR, spectacolul a fost vandut integral.


De altfel, modulul FDR, ca si ART OF AGEING – 1st EUROPEAN THEATRE AND SCIENCE FESTIVAL (15-22 aprilie) propun o serie de reprezentatii de exceptie. Traduse in cifre, cele doua prime „capitole” ale FEST-FDR arata in felul următor: 13 spectacole pe texte de teatru romanesc in selectia teatrologului Oana Borsi, 5 coproductii europene in cadrul Art of Ageing Festival si 2 spectacole de gala – Maria de Buenos Aires (19 aprilie) si concertul Subcarpati + Orchestra (22 aprilie).

In cadrul FDR, cele mai  premiate trupe de teatru din Romania isi prezinta creatiile la Timisioara. Cinci dintre ele sunt, deja, sold-out: “Amalia respira adanc”, de Alina Nelega, regia Tudor Lucanu, Teatrul National Cluj, “In trafic”, un spectacol de Alina Nelega, Teatrul National Targu-Muresi,  “Mobila si durere”, de Teodor Mazilu, regia Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu”, “In parc”, un spectacol de Radu Iacoban, Godot Café-Teatru, Bucuresti, “De vanzare / For sale”, un spectacol de Gianina Carbunariu, Teatrul Odeon, Bucuresti.

Biletele se pot achizitiona de la Agentiile Teatrului National sau online, pe www.tntimisoara.com

Foto : Adrian Piclisian / TNTm

Leave a Reply