NOU SEF IN POLITIA TIMIS! Comisarul sef Dumitru Pavel a fost imputernicit in functia de sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice! VEZI din ce birou a inceput ascensiunea tanarului ofiter!

Dumi_Pavel

Socul anchetelor DNA si desantul procurorilor anticoruptie prin birourile Inspectoratului de Politie al Judetului Timis pare sa-si fi pus amprenta asupra transparentei cu care-si desfasoara activitatea, in ultima vreme, noua echipa de conducere.


Comisarul sef Ioan Mirescu, fostul sef al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, dar si adjunctii sai, comisarul sef Daniel Langa si comisarul Dan Stoicanescu, au decis ca opinia publica sa fie informata doar prin lapidarele buletine zilnice, cu furturi banale si accidente, si mai putin prin traditionalele conferinte de presa in care responsabilii ordinii si sigurantei publice sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Un stil de lucru pe care comisarul sef Mirescu l-a impus si la Politia de Frontiera, motiv pentru care, in perioada mandatului sau, aceasta institutie a intrat intr-un adevarat con de umbra, desi au existat destule “fapte de arme” ale politistilor de frontiera care puteau fi promovate catre opinia publica. Asadar, dupa principiul “rufele se spala doar in familie!”, indiferent daca-s murdare sau curate, informatii importante despre schimbarile de trupe din interiorul IPJ Timis nu mai ajung, ca de obicei, la cunostinta publicului.

Ultima avansare a unui ofiter intr-o functie importanta, care nu a fost deloc mediatizata, este si imputernicirea comisarului sef Dumitru Pavel la conducerea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, in locul subcomisarului Cezar Merticariu.

De fapt, aceasta functie s-a vacantat in momentul in care comisarul sef Daniel Langa a fost imputernicit in echipa de comanda a IPJ Timis, in functia de inspector sef adjunct, iar in locul sau, pe functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului Timisoara, comisarul sef Sabin Bogosel, a fost delegat tocmai titularul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, comisarul sef Daniel Tudorescu.

Dupa o scurta perioada in care la comanda SICE a fost imputernicit Cezar Merticariu, a venit si momentul avansarii comisarului sef Dumitru Pavel, care solutioneaza dosare economice inca din 2008, cand a demisionat din functia de sef al Politiei Orasului Sannicolau Mare. Refractar la orice fel de interventii, Dumitru Pavel a rezistat doar un an si patru luni in fieful senatorului de atunci Viorel Matei, unul dintre greii PSD Timis, care controla zona prin fiul sau Lilian Viorel Matei. De altfel, fiul senatorului a si fost retinut si arestat preventiv in februarie 2011, in urma desantului DNA la Vama Moravita.

Inainte de a fi numit in functia de sef al Politiei Orasului Sannicolau Mare, comisarul sef Pavel Dumitru a indeplinit misiunea de purtator de cuvant al IPJ Timis, paradoxal, functie din care, la vremea respectiva, asigura o transparenta totala institutiei de pe bulevardul Take Ionescu. Dar vorbim despre alte vremuri, cand IPJ Timis era manageriata in asa fel incat se bucura de protectia tuturor sefilor din Inspectoratul General al Politiei Romane…(G.I.)

 

 

12 thoughts on “NOU SEF IN POLITIA TIMIS! Comisarul sef Dumitru Pavel a fost imputernicit in functia de sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice! VEZI din ce birou a inceput ascensiunea tanarului ofiter!

  1. Felicitari, distins domn comisar, capabil, perseverent, pus pe treaba cu profesionaliam, asa il cunoastem noi cei care conlucram cu IPJ Timis.
    Diana Cios, avocat.

  2. Daca a pus o vorba buna si deputatul de delpak Ciobanu atunci treaba s-a rezolvat mai repede si mai curat

  3. A fost cel mai bun sef la Sannicolau Mare, chiar s-ia facut treaba cum trebuie, nu mai dormeau politaii noaptea in masina, ii controla personal…

  4. Pavel nu pune botu’ la savarina. Cei care l-au numit daca-si inchipuie ca vor face smenuri cu el, se inseala

  5. In sfarsit un ofiter de cariera si capabil in fruntea unui serviciu de maxima importanta al Politiei Timis! daca nu va asculta minciunile si va evita pupaturile in dos ale unor “profesionisti” in materie din serviciu (vezi-l pe jandarmul carpanos si pe micutul racheta) va fi un f. bun manager!

Leave a Reply